Aleksander Lint sai viigi äärde pingi

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Viigi äärde Laipmanni kuju juurde kogunesid täna vihmasel keskpäeval Haapsalu pedagoogilise kooli vilistlased, et meenutada oma õpetajat Aleksander Linti. Foto: Helen Viispert
Viigi äärde Laipmanni kuju juurde kogunesid täna vihmasel keskpäeval Haapsalu pedagoogilise kooli vilistlased, et meenutada oma õpetajat Aleksander Linti. Foto: Helen Viispert

Haapsalu õpetajate seminari vilistlased avaldasid täna austust oma õpetajale Aleksander Lindile, avades talle Väikese viigi ääres pingi.

Pingi mõtte algataja Endel Jeebergi sõnul äratas just bioloogiaõpetaja Aleksander Lint temas eluaegse huvi looduse vastu.

Ka Ilmar Jõesoo pidas Lindi tähtsaimaks omaduseks õpilastesse loodusearmastuse süstimist. Lint käis õpilastega läbi kõik saared, laiud ja metsad ning õpetas neid linde ja nende laulu tundma.

“Lint oli üks suuremaid õpetajaid, kes mu elus on olnud,” sõnas ise 45 aastat koolmeistri ametit pidanud Jõesoo.

Aleksander Lint (1886–1970) oli 1922–32 Läänemaa õpetajate seminari looduslooõpetaja ja metoodik, 1929–32 ka seminari algkooli juhataja. Vahepeal pidas Lint pedagoogiametit Tartus. 1945 naastes töötas ta Haapsalu õpetajate seminaris õppealajuhatajana ja direktorina ning uue nimega Haapsalu pedagoogilises koolis kuni sulgemiseni 1956 bioloogiaõpetajana. Kuni pensionini õpetas Lint Haapsalu 1. keskkoolis.

Et Lindile meeldis väga jalutada viigi ääres, asubki talle pühendatud pink just seal, Bernhard Laipmanni kuju juures.

Tosina viigi äärde kogunenud vilistlase seas kõlas ka mõte, et üks pink võiks olla pühendatud kõigile õpetajate seminari ja pedagoogilise kooli õpetajaile.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments