Vormsis avati pidulikult kütusetankla

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Maakonna, valla, riigi ja kütusefirma esindajad avasid täna pidulikult Vormsi esimese tankla. Foto: siseministeerium
Maakonna, valla, riigi ja kütusefirma esindajad avasid täna pidulikult Vormsi esimese tankla. Foto: siseministeerium

Täna avasid regionaalminister Siim Kiisler ja Vormsi vallavanem Meeme Veisson Vormsis esimese tankla.

“Vormsi saare elanike kütusevajadus on ligi 105 tonni aastas, mida varem vedasid kohalikud kanistritega maismaalt,” ütles Vormsi vallavanem Meeme Veisson. “Automaattankla avamine lihtsustab oluliselt kohalike liikumisvõimalusi ja tõstab nende elukvaliteeti.”

“Tankla on kohalikele avatud olnud juba 16. septembrist ja senine tankimissagedus näitab, et saareelanike kütusevajadus võib osutuda esialgsest hinnangust veelgi suuremaks,” ütles tankla operaatori Alexela Oili tegevjuht Ain Kuusik.

Regionaalminister Siim Kiisleri kohalolu avamisel tõestas väikesaarte olulist rolli Eesti regionaalpoliitika arendamisel. „Riigi eesmärk on tagada ühtlane majanduslik kasvuvõimalus erinevates Eesti piirkondades ja Vormsi tankla rajamine on mandrielanikega võrdväärsete teenuste kättesaadavuse loomisel kohalikele suur samm edasi,“ ütles regionaalminister Kiisler.

Kuusiku sõnul on kütused saarel 2 senti liitri kohta kallimad kui teistes Alexela Oili automaattanklates, kuna tarnimisega seotud kulutused on tavapärasest suuremad. Automaattanklas on müügil bensiin 95, diisel ja erimärgistusega diisel.

Vormsi automaattankla rajamist rahastati siseministeeriumi ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) väikesaarte programmist, mille eesmärk on aidata kaasa väikesaarte kogukondadele osutatavate esmatähtsate teenuste kättesaadavuse ja kvaliteedi tõstmisele. Vormsi vald lisas tankla ehituseks omaosalusena kolmandiku summast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
complete currency trader bonus
9 aastat tagasi

Thanks for the article. Will read on…

make money online
10 aastat tagasi

Fantastic blog post.

Juba ammu
10 aastat tagasi

….oli aeg sinna tankla teha. Väga ilus saar puhkamiseks-kui laevalt maha astud,tunned,et mured on seljataga ning aeg nagu peatuks. Ja õnn,et kohalikel oli mõistust mererandu katvate tuulegeneraatorite vastu olla…

Urmas Pau
10 aastat tagasi

Väike täpsustus, tankla maksumus kokku oli 265 000€, millest Vormsi valla omaosalus oli 135 000€ ja Väikesaarte programmi tugi 130 000€

mine
10 aastat tagasi

võta parem oma rohud ära

Üleskutse
10 aastat tagasi

… kõik Vormsile tankima!!!