Lääne Elu paberleht 3. oktoobril

Madiken

madiken@le.ee

Sanua Cup turniiri nautis enam kui paarikümne aasta eest konkurentides hirmu tekitanud kolmik: Aleksandr Karavajev, Aivar Kuusmaa ja Sergei Babenko. Foto: Arvo Tarmula
Sanua Cup turniiri nautis enam kui paarikümne aasta eest konkurentides hirmu tekitanud kolmik: Aleksandr Karavajev, Aivar Kuusmaa ja Sergei Babenko. Foto: Arvo Tarmula
Sanua Cup turniiri nautis enam kui paarikümne aasta eest konkurentides hirmu tekitanud kolmik: Aleksandr Karavajev, Aivar Kuusmaa ja Sergei Babenko. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu liinibussid jäävad riigi toetusest hoopis ilma

Ühistranspordiseaduse eelnõu paneb maakonnalinna bussiliinide ülalpidamise täies mahus linnavalitsuse peale ja kui linn siis veel tahab, võib ta teha sõidu kõigile tasuta.

Sellise sisuga kirja saatis majandusminister Juhan Parts läinud nädala lõpus kõigile maavanemaile.

Sellega tõmbas majandusminister Haapsalu tasuta bussisõidu plaanile kriipsu peale.

Lugu saab lugeda siit.

Puise kalasadam sai valmis

Eile lõppes Puise sadama kolmes etapis käinud ja 602 000 eurot maksma läinud ehitus.

Sadama ehitus algas 2011, kõigepealt tehti kaid, seejärel muulid ja kõige lõpuks süvendati faarvaater ujuvbageriga; tehti ujuvsillad, teed ja platsid; paigaldati kraana ja aspel kalavõrgu maalekerimiseks.

Mida teha reserviga?

Mida teha tegevväelastega, kes tulevad sünnimaale ekspeditsioonivägedest Idas, ja nende kaitseliitlastega, kes tegevväkke ei kuulu, arutleb kolumnist Peeter Olesk.

„Reservil on mõtet ainult juhul, kui ta on väljakoolitatud ning kasutatav kohe, ent pidev passimine tagavaravägedes ainult kulutab seda valmisolekut,” kirjutas Olesk.

Küsitlus: Kuidas hinnata Nõva omavalitsuse tööd? Vastavad vallakodanikud.

Muuseumide sihtasutus tahab ühendada side– ja raudteemuuseumi

Teisipäeval andis Haapsalu linn sihtasutusele Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid üle piiskopilinnuse ja raudteemuuseumi. Sellega jõudis kohalike mäluasutuste ühe mütsi alla koondamine lõpule, nüüd ootab kõiki kuut ees uuenduskuur.

Sihtasutuse juhi Anton Pärna sõnul on suur eesmärk, et kõik muuseumid oleksid järgmisel suvel avatud iga päev nädalas.

Valimised pole valijate arvu kasvatanud

Kui nelja aasta eest kasvas kohalike valimiste eel kolmes vallas hüppeliselt elanike arv, siis tänavu ei ole erilist liikumist märgata.

Väikest elavnemist oli vaid Kullamaal, kus oli septembris 13 sissekirjutust, augustis 4–5. Kui palju neist oli seotud valimistega, ei osanud valla registripidaja Katrin Viks öelda.

Lühidalt: tudengid näitasid Lihulas tehnikavidinaid ja vana maja omanikele tulevad infopäevad.

Väikeses Nõva vallas pürib võimule neli erakonda

Vastakuti on parteid: Reformierakond, Keskerakond, IRL ja uuena Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE).

Kui enamik kandideerijaist leiavad, et Nõva valla ellujäämise nimel tuleb iga hinna eest pingutada, siis Keskerakonna 73aastane kandidaat Ilme Peedoson nentis, et kui tõele au anda, ega seda valda olegi tarvis.

Lugu saab lugeda siit.

Sauna Cup 2013 võidukarikad viidi Riiga ja Tallinna

Nädalavahetusel peetud 14. Sauna Cupi korvpalliturniir õnnestus osalejate sõnul igati. Igasügisene kokkusaamine Haapsalus on saanud juba meeldivaks harjumuseks harrastuspallureile, ka piiritagustele. Tänavu oli uusi tulijaid. Poola linna Toruni meeskond (45+) Consus leppis küll 8. kohaga, kuid lubas kindlasti uuesti tulla.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments