Läänlane sai Berliini maratonil 331. koha

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Lauri Luik koos Berliini maratoni patrooni Haile Gebresselassie'ga. Foto erakogu
Lauri Luik koos Berliini maratoni patrooni Haile Gebresselassie'ga. Foto erakogu

29. septembril toimunud 40. Berliini maratonil osales ka kaks Läänemaa kergejõustikuklubi jooksjat.

Maraton oli osavõturohke, distantsi lõpetas 27 548 jooksjat. Võitis 31aastane Keenia jooksja Wilson Kipsang uue maailmarekordiga 2:03.23, joostes endisest rekordist 15 sekundit kiiremini. Üldine tase – kui rekord välja arvata – väga kõrge polnudki, juba 27. aeg läks üle 2:20. Viimastel kuluks jooksule üle 7 tunni.

Meie parim oli Veiko Sulev ajaga 2:45.45, mis andis 331. koha. Veikol oli see tänavu juba kolmas maraton. Ta võitis Hiiumaa oma, oli Tallinna maratonil Eesti meistrivõistluste arvestuses 11. ja nüüd Berliinis osalenud eestlastest kolmas.

1374. lõpetas Lauri Luik ajaga 2:59.31. Luigel oli plaan joosta 2:45 kanti. Algul läks kõik plaanipäraselt, kuid nagu pikamaajooksus tihti juhtub, läks plaan seekord luhta. Põhjuseks oli veidi kõrge algtempo 3.55 kilomeetri paiku. Peale 30. kilomeetrit läks väga raskeks. Hea, et ta lõpuni vastu pidas.

Ilm oli jooksuks soodne, õhutemperatuur +15, õrn tuuleõhk jahutas. Korraldus oli eeskujulik.

Päev varem Pirital Lillepi pargis toimunud Eesti meistrivõistlustel ekidenis ehk maratonipikkuses teatejooksus saavutas Läänemaa kergejõustikuklubi ilma oma liidriteta meistrivõistluste arvestuses 9. koha. Ekiden on jaotatud kuueks etapiks pikkustega vastavalt 5, 10, 5, 10, 5 ja 7,195 km. Klubi võistkonnas jooksid Timo Kaus, Riho Kirsipuu, Lauri Tanner, Marten Jõevee, Heigo Hein ja Joonas Tomingas.

Endel Susi

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments