Tütarlaste koolijalgpalli parim on Lihula gümnaasium

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Lihula gümnaasiumi jalgpalliväljakutel selgusid selle õppeaasta Läänemaa parimad tütarlaste 7.–9. klasside jalgpallivõistkonnad.

Jaheda sügisilmaga olid võistlema tulnud viie kooli naiskonnad. Viis kooli tütarlaste jalgpallivõistlustel on viimastel aastatel olnud tavapärane.

Lisaks Läänemaa koolide paremusjärjestusele selgusid ka need koolid, kes esindavad kodumaakonda Eesti koolispordi liidu meistrivõistluste finaalturniiril 9. oktoobril Viljandis. Seega olid tüdrukutel stiimulid silme ees ja selle nimel alustati ka eesmärkide elluviimist.

Selle aasta turniir eristus eelmistest selgelt sellepoolest, et mitte keegi ei langenud nn ansamblist välja – võistkonnad olid võrdsed. Tahtmine oli suur ja noored jalgpallineiud näitasid head, kvaliteetset ning hingestatud jalgpalli. Kui esikoha saavutanud võistkond oli veidi teistest kindlam, siis teiste medalikohtade pärast käis armutu heitlus ja lõpuks oli näiteks II ja IV koha vahe ainult kolm punkti.

Läänemaa koolide meistriks tütarlaste 7.–9. klasside jalgpallis tuli Lihula gümnaasium koosseisus Anna Luuk, Liisa Raavel, Marjana Kuldsaar, Regle Kurnim, Brita Pikla, Karis Üksvärav, Marian-Merit Ring, Vaike Reinmaa, Elise Lepp, Karita Üksvärav (treener Jaanus Getreu). Teise koha saavuats Taebla gümnaasium (treener Karol Tsarnetski) ja kolmanda Virtsu kool (õpetajad Mairi Heinla ja Jaanus Getreu). Neljas koht kuulus Martna põhikoolile (õpetaja Enn Kerge) ja viies koht Haapsalu põhikoolile (õpetaja Helen Nelis-Naukas).

Eesti koolispordi liidu meistrivõistluste finaali pääsesid seega Lihula gümnaasium ja Taebla gümnaasium.

Läänemaa tütarlaste koolide jalgpalli meistrivõistlusi nii 1.–5. klassidele kui ka 7.–9. klassidele Läänemaa koolispordi liidu üldkalendris ei ole. Võistlusi korraldavad kahasse Lihula gümnaasium, kelle jalgpalliväljakutel üritus toimub, ja Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi, kes katab auhinnalaua medalite ja karikatega.

Jaanus Getreu,
Lihula gümnaasiumi ja Lõuna-Läänemaa JK treener

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments