Hegert Mölder: Ma ei tunneta, et olen ratastooli aheldatud

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eilses ETV saates “Pealtnägija” oli lõik endisest haapsallasest Hegert Möldrist, kes murrab müüti liikumispuudega inimeste piiridest.

Hegert on teinud enesele müüdimurdmise nimekirja, kus kirjas tegevused, millest ta unistab. Kui kaelast allapoole halvatud Hegert tunneb, et vajab adrenaliinilaksu, võtab ta ette näiteks sõidu paraplaaniga, bobikelguga või katapuldiga (skyrocket) või hüppab langevarjuga.

Ühtegi läbiproovitud ala ta ei korda, sest arvab, et esmamuljet pole võimalik ületada. Nimekirjast on Hegert maha tõmmanud juba 12 ekstreemala.

“Kui ma töötan kodukontoris, siis ühel hetkel tunnen, et olen surnud punktis, rutiin on tulnud peale,” kirjeldab Hegert põhjust, miks ta kõrgusekartust trotsides neid asju teeb. “Tunnen sipelgaid sees, rahutus on. Siis tunnen, et on aeg nimekiri lahti võtta ja teha energiasüst, restart kõigele.”

“Pealtnägija” andmetel on Hegert Mölder esimene eestlane, kes sooritas benji-hüppe ratastoolis. Hüpet saab vaadata siin.

“Loomulikult ratastoolis olemine või see, et mul sõrmed ei tööta, piiravad mingeid asju, aga tuleb leida õige lahendus ja kõik on teostatav,” räägib Hegert. “Ma ei tunneta, et olen ratastooli aheldatud – see väljend on ainult inimeste peas kinni.”

Saadet saab järelvaadata siin. Lõik Hegertist algab 37. minutist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Urmo
10 aastat tagasi

Super!