Eesti Looduse fotokonkursil osalemiseks on aega 1. oktoobrini

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Loomafotode 2012. aasta peaauhinna saanud pilt. Foto: Mati Kose
Loomafotode 2012. aasta peaauhinna saanud pilt. Foto: Mati Kose

Ajakirja Eesti Loodus ja MTÜ Loodusajakiri fotovõistlusele on aega fotosid saata 1. oktoobrini.

Fotod peavad olema pildistatud Eestis ning sellel jäädvustatud vabalt looduses elavad loomad, taimed või seened. Koos iga pildiga tuleb saata lühike 100–500 tähemärgi pikkune lugu, kus ja kuidas pilt on tehtud ja kes on pildil. Igat fotot saab esitada ühes kategoorias.

Arvestust peetakse kahes vanuseklassis: noored kuni 16 eluaastat (kaasa arvatud) ning täiskasvanud. Välja antakse looma-, taime-, seenefotode peaauhind ja esimene auhind nii üld- kui ka noorte arvestuses. Loomulikult jagatakse eriauhindu.

Fotod inimesega harjunud loomadest või istutatud taimedest võistlevad omaette kategooriates (koduloom ja aiataim).

Pildistatud loom, taim või seen peab olema äratuntav ning autoril võimalikult täpselt määratud. Rahvusvahelise elurikkuse aasta puhul võib pildil olla ka võimalikult palju eri liiki olendeid koos oma elupaigas. Eraldi hinnatakse parimat elurikkust kujutavat pilti. Iga foto juurde ootame kindlasti lühikest lugu (100-500 tähemärki), kus ja kuidas pilt on saadud ja kes on pildil. Arvesse lähevad digifotod, mille pikema külje pikkus on vähemalt 3000 pikslit (noortel 2000). Fail peab olema vähima tihendamisega JPEG-vormingus. Faili maht võib olla kuni 10 MB. Igat fotot saab esitada ühes kategoorias.

Ühtlasi jagatakse eriauhindu järgmistes kategooriates: aasta lind, käituv loom, väike loom (lähi- või makrovõte), koduloom (sh. lemmikloom), veeloom, väike taim (lähi- või makrovõte), aiataim ning veetaim. Väike eriauhind antakse pildile, mis kujutab eluvaeseimat Eestit, koos vastava looga. Eriauhinna Eesti kaitsealade parima foto eest mõlemas vanuseklassis paneb välja Wikimedia Eesti.

Oma võistlustööd saab üles laadida siin.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments