Lääne Elu paberleht 12. septembril

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Eesti naiste jalgpalli A-koondis kaotas Haapsalus Walesile 2:3. Staadionil oli kaasa elamas 168 pealtvaatajat. Foto: Arvo Tarmula
Eesti naiste jalgpalli A-koondis kaotas Haapsalus Walesile 2:3. Staadionil oli kaasa elamas 168 pealtvaatajat. Foto: Arvo Tarmula

Õigeusu kirikupea Haapsalus

Tema Pühadus oikumeeniline patriarh Bartolomeus koos kaaskonnaga külastas oma visiidi kuuendal päeval põgusalt Haapsalut. Et patriarhi visiidi ajakavaga järje peale saada, jäi ära Haapsalu toomkiriku külastus ja patriarh koos kaaskonnaga suundus kohe promenaadile Maarja–Magdaleena õigeusukirikusse. Kirikukellade helina saatel astus patriarh koos saatjaskonnaga kirikusse, kus peeti pooletunnine palvus.

Kandideerijaid kümnendiku võrra vähem

Kui neli aastat tagasi püüdles Läänemaa omavalitsuste volikogudesse 526 inimest, siis seekord on end esialgsetel andmetel üles seadnud 474 kandidaati.

Lääne Elu avaldab esialgse mitteametliku nimekirja kõigist Läänemaa kandidaatidest omavalitsuste kaupa.

Hea tava ja valimisreegid

Alates neljapäevast kehtivad Lääne Elus volikogudesse pürgijate jaoks valimiseelsed reeglid, mis piiravad näiteks arvamuslugude avaldamise võimalusi. Samuti järgib Lääne Elu head valimistava ja kutsub üles pakkuma poliitiliselt sõltumatuid kandidaate valimistava valvuriteks Läänemaal.

Loe siit.

Kes kaitseb Robertit?

Kui vaimupuudega inimene ei ole just eestkostel, ei ole mitte kedagi, kes takistaks teda oma raha heauskselt kelmidele andmast. Tarbijakaitse ja politsei jõud aga tagantjärele rahvusvahelisest interneti–pettusest üle ei käi.

Lugu saab lugeda siin.

Virtsu mees annab välja Ämbrit

Virtsulane Andri Vatsfeldt otsustas aasta tagasi, et hakkab välja andma veebiajakirja Ämber, mis toimib virtuaalse näitusena.

Läänemaal alustas viis noort õpetajat

Läänemaa koolides ja lasteaedades alustas sel sügisel tööd viis otse koolipingist tulnud õpetajat.

Kutsekool ja kolledž kinnitasid koostööd

Reedel allkirjastasid Haapsalu kolledži direktor Triin Laasi ja kutsehariduskeskuse juht Ingrid Danilov kahe kooli vahelise koostööleppe.

Virtsu staadioni jooksurada saab kummikatte

Virtsu kooli staadioni uus 100meetrine jooksurada kaetakse talgu korras pühapäeval kummimattidega. Tartust tellitud 500 pruugitud kummimatti on juba kohal, kokku läksid need maksma 3800 eurot, ütles Virtsu arenguseltsi esimees Jüri Mõniste.

Läänlased jõudsid Tallinna maratonil etteotsa

Pühapäeval Tallinnas peetud jooksupeol osales üle 22 000 jooksja. Peale maratoni sai end proovile panna nii poolmaratonis kui ka 10 km jooksus või lihtsalt kõnnis. Läänemaa kergejõustikuklubi esindajaist oli Eesti meistrivõistluste arvestuses 9. Tarvo Tamme ajaga 2:50.24 ja 11. Veiko Sulev ajaga 2:52.42.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
aga
10 aastat tagasi

Kolledž ongi meil Haapsalus ju samahea kui kutsekas ,mingit kraadi ta enam ka ei anna,seega minu poolest koligu või Uuemõisa ära.

njah,
10 aastat tagasi

sorry, pidasin silmas Krami juttu.

njah,
10 aastat tagasi

see jutt siin üleval on sotsi jutt ja seni küll ainus sisult mõistlik kirjutis, mida lugeda on saanud. Kui keski sisu tuleb Karilaiu suust, siis pole siin küll midagi võrrelda.

kodanik
10 aastat tagasi

Keski nimekiri on selgelt tugevaim. Sisult ma mõtlen.

valija
10 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Kui keskerakond kavatseb aselinnapea tooli jälle jõuluvana Rahuvarmi upitada,siis ei ole see erakond oma vigadest õppinud. Linn vajab inimesi,kes soovivad ja mõistavad ka oma kohal tööd teha,pelgalt tooli soojendada oskavad kõik. Seega juba üksnes selle mehe upitamine nimekirja näitab kui tühi see erakond on!

Tore
10 aastat tagasi

Ka sotse ei saa maha kanda. Nemad on sümpaatsed inimesed, ehkki nimekiri veidi lühike.

cde
10 aastat tagasi

Lugesin paberlehes olevaid valimisnimekirju ja arvan, et valimisvõidu puhul võib õnne soovida Suklesele ja referakonnale. Tugev nimekiri, eelmise korra kõik häälekorjajad kohal, lisaks veel mitu uut häälemagnetit. Sarkastiliseks minnes võib muidugi väita, et ref meenutab üha enam omaaegset EKP-d, eks tõmbas seegi ligi tegusaid, aga mitte eriti põhimõttekindlaid inimesi. Nimekirjadest suurima üllatuse valmistas keski oma. Vaatamata Karilaiu aktiivsele tegevusele ei ole seal midagi uut, kõik endised ja osa keski nimekirja kindlaid tegelasi on hoopiski ref kolinud. Kehva tööd oled teinud Jaanus, vaevalt selle nimekirjaga mullusest paremat tulemust teete. Ka IRL nimistu on hale, kui kokku lugeda eelmistel valimistel nimekirjas olnute… Loe rohkem »

hea tava kuni
10 aastat tagasi

19. Oktoobrini kui ilmub juba tradsitsiooniks saanud Veske või Ammase kirjutis arvamusleheküljel. Ega LE kallutatud poliitilisi vaateid enam ammu keegi imeks ei pane…