Päästjad ootavad sooje sokke

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Päästeameti Lääne päästekeskus kutsub eakaid üles kuduma päästjaile ohutussõnumit kandvaid sokke, vahvaimate sokkide kudujaid ootavad auhinnad.

Lääne päästekeskuse ennetustöö büroo Pärnumaa ennetaja Katrin Zagorski ütles, et tavaliselt on päästeala loominguvõistlused suunatud noortele ja lastele ning vanemad inimesed võivad tunda end kõrvalejäetuna. “Ja mida eakas hästi oskab – kududa,” põhjendas Zagorski teemavalikut.

Zagorski lisas, et päästjate arvates on maavillased sokid jalasõbralikud ja mõnusad – külmade ilmadega soojendavad ja kuumade ilmadega ei aja jalgu palavaks. “Iga kummikut kandnud inimene ju teab, et villase sokiga on kummik jalas palju mõnusam kui sünteetilisest materjalist sokiga,” ütles ta.

Sokid võiksid olla päästeteemaga seotud. “Leekidega, Nubluga, päästekiivriga,” tõi Zagorski näite.

Sokid tuleks tuua lähimasse päästekomandosse. Vajadusel tuleb maakonna ennetaja või päästekomando pealik kuduja koju sokkidele järele. Soovi korral kontrollitakse siis ka suitsuanduri korrasolekut ja vajadusel vahetatakse anduri patarei.

Sokkidest, millele on vaja järele tulla, saab teada anda telefonil 444 7810.

Konkurss kestab 31. oktoobrini, siis näeb sokke kuues maakonnas rändaval näitusel. Kõik sokid antakse pärast näitust kuduja piirkonna komando päästjaile.

Sokikudumisvõistlus toimub päästeametis ja Lääne päästekeskuses esimest korda ning sooje jalakatteid oodatakse Lääne-, Hiiu-, Saare-, Pärnu-, Järva- ja Raplamaal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
giay da nam cao cap
10 aastat tagasi

wow, awesome blog. Keep writing.

server rack cabinet
10 aastat tagasi

Major thanks for the blog.Thanks Again. Much obliged.

medical insurance coverage
10 aastat tagasi

Thank you for your article post.

online business
10 aastat tagasi

Great, thanks for sharing this blog article.Much thanks again. Want more.