Juhtkiri: Mõelgem väikselt

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Keskerakonna Haapsalule pakutud valimislubadusi nähes pani kulmu kergitama vaid üks — teha ettepanek kultuuriministeeriumi Haapsallu kolimiseks.

Algkooli hoone seis on tõepoolest nii kehv, et sellega peab linnavalitsus tegelema, ükskõik milline poliitiline jõud seda kontrollib. Haapsalu raudtee taastamise asjus valitseb vähemalt Läänemaal üksmeel. Muusikakool ei ole samuti miski, mis eristaks Keskerakonda teistest.

Nende täiesti normaalsete valimislubaduste kõrval paistab ühe ministeeriumi Haapsallu toomine groteskne ja naeruväärne, sest isegi kui valitsus sellega nõustuks, ei „mahuks” ministeerium 11 000 elanikuga linna ära.

Loomulikult on lubaduse taga aimuv põhimõte kiiduväärt — kui Tallinn imeb endasse nagu must auk, võiks valitsus anda eeskuju ja hajutada ametnikkonna üle Eesti laiali.

Aga millegipärast ei ole Keskerakond püüdnudki välja töötada teostatavat kava, näiteks mõne 20–30 töötajaga spetsiifilise asutuse või filiaali siiatoomist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Marget Vatku
10 aastat tagasi

Suurelt mõtlemine on ju väga hea. Häirib see, et suured mõtted tulevad esile enne valimisi.

filee
10 aastat tagasi

kõik need filiaalid(haigekassa, veeteede amet, toll, jne), mis vahepeal siia tekkisid, on kõik kadunud või oluliselt vähenenud, nii et vastutuult valitsuse peale on mõtetu ……………….