0

Lõuna-Läänemaa JK mängis esinduslikul noorteturniiril

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi mängijad treener Jaanus Getreuga. Foto: Elen Kuli
Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi mängijad treener Jaanus Getreuga. Foto: Elen Kuli

Pärnus suvel moodustatud sihtasutus Pärnumaa Jalgpallikeskus korraldas kodulinnas väga esindusliku noorteturniiri, millel osalesid ka Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi poisid.

Sihtasutuse eestvedaja, kunagi Eesti rahvusmeeskonnas mänginud ja hiljuti ka Tallinna FC Flora jalgpalliklubi peatreenerina töötanud Marko Lelov korraldas 2005.–2006. aastal sündinud poistele turniiri, mida võib pidada selle vanusegrupi Eesti kõige kõrgetasemelisemaks.

Korraldajad kutsusid turniirile ainult kaksteist klubi üle Eesti. Suur rõõm on, et väljavalitute hulgas oli ka Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi kõige pisemad jalgpallipoisid.

Selles vanuserühmas teeb käesoleval hooajal Eesti noorte meistrivõistlustel kaasa tervelt 55 võistkonda ja tippude tipud olid kutsutud osalema päikeselisse Pärnusse.

“Tahan, et ka maaklubi saaks väga esinduslikust noorteturniirist osa ja pidada ülitugevaid mänge,” sõnas Marko Lelov. “Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi on oma väärika noortetööga koha siia ära teeninud,” lisas ta.

Märgitud olgu ka see, et paljude klubide treeneritena tegutsevad kas endised või lausa praegused tippmängijad. Nii näiteks juhendab Martin Reimi jalgpallikooli tuntud väravavaht Martin Kaalma, Nõmme Kalju treeneriks on endine kuulus Lõvide mängija ja samuti koondises mänginud Indro Olumets ja Tallinna FC Flora poisse treenib kaitsemängija Karl Palatu.

Meie väikene maaklubi ei jäänud vastaste vastu häbisse. Näidati hingestatud mängu, iga mänguga läksid esimest korda nii suurel turniiril mänginud poisid paremaks. Suur kaotus avavoorus Pärnu/Paikuse Vaprusele andis justkui indu juurde. Alagrupis tehti seejärel kaks väga tublit etteastet, kus kõige napimalt kaotati Nõmme Kaljule 1:3 ja siis dramaatiliselt Tallinna Kalevile 0:1.

Pärast vahegrupi kaotust Tartu Heliosele mängisime 11.–12. kohale Pärnu Vaprusega ja päeva ilusaima mänguga tuli 3:0 võit. Väga nauditav oli jälgida pisikeste jalgpallilaste kohati lausa pisarateni viivat ennastsalgavat mängu. Finaalis alistas Mart Poomi Nõmme United Pärnu JK Kalevi.

Turniir lõppes suurejoonelise autasustamisega, kus kõiki(!!!) mängijaid ja treenereid autasustati medalite ja turniiri peasponsori Hummeli dressidega.

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi mängis koosseisus: Arti Viispert, Robi Suder, Robin Mõtt, Sander Sõber, Gregor Sander Schmidt, Geron Noor, Stefan Mölder, Mihkel Sibul, treener Jaanus Getreu.

Oli väga meeldiv turniir ja vajalikud kogemused.

Jaanus Getreu

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz