Läänemaal valitakse esimest korda aasta isa

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Lääne maavanem Innar Mäesalu otsustas hakata välja andma Läänemaa aasta isa tiitlit.

Tiitli eesmärgiks on väärtustada isadust ja perekonda ning tunnustada isa rolli laste kasvatamisel, teatas maavalitsuse pressiesindaja Maris Saar.

Aunimetus antakse isale, kes on tubli lapsevanem ja eeskujuks teistele perekonna väärtustamisel ning laste kasvatamisel.

“Vanasõna ütleb, et üks ema võib saavutada rohkem kui sada õpetajat. Sama peaks saama öelda ka isade kohta,” põhjendas maavanem aasta isa aunimetuse vajalikkust.

Varem pole maavalitsus sellist aunimetust välja andnud. Sel aastal valib nominendid välja selleks moodustatud kolmeliikmeline komisjon.

Aasta isa tiitli saajat tunnustatakse isadepäeva paiku, novembris.

Kandidaate saavad esitada kõik, nii üksikisikud kui asutused ja ühingud. Ettepaneku vorm ja statuut on üleval Lääne maavalitsuse kodulehel.

Vormikohased ettepanekud tuleb esitada hiljemalt 30. septembriks Lääne maavalitsusele aadressil Lahe 8, Haapsalu või e-postiga aadressil maris.saar@laane.maavalitsus.ee.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments