Maaleht kutsub neljandat korda koduveiniteole

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

2013. aasta parima koduveini valisid Haapsalu kuursaalis peetud finaalis veiniasjatundjaist žüriiliikmed. Foto: Sven Arbet / Maaleht

Maaleht ja Veinivilla kutsuvad neljandat aastat kõiki hobiveinimeistreid veiniteole. Konkursiks võib valmistada nii uue koduveini kui esitada ka vanemaid veine.

Veinide vastuvõtt konkursiks algab 2014. aasta veebruaris, finalistid valitakse aprillis toimuvais eelvoorudes. Parimad koduveinid valitakse välja 2014. aasta juunis Haapsalus.

Eraldi hinnatakse koduseid viinamarjaveine, õuna-, kirsi-ploomi-kreegiveine, sõstraveine, rabarberiveine jne ning siidreid.

Tähelepanu all on kodumaine tooraine. Hindajateks on Eesti nimekaimad veinitundjad.

Iga veinimeister võib konkursil osaleda mitme veiniga, aga mitte rohkem kui kuuega. Iga veini tuleb esitada kolm pudelit.

Lisainfo konkursi kohta ilmub Maalehe lisas Targu Talita ja Maalehe kodulehel koduveinikonkursi rubriigis.

Parim koduvein selgitatakse kolmandat korda välja Itaalia veinipäevadel Haapsalus. Tänavu valis üheksast asjatundjast koosnev žürii 18 veini seast parimaks Riina Ratti punase poolkuiva kirsiveini, üheksa veinipeo külalist tunnistasid maitsvaimaks Tiit Sten ja Kristi Roosti mustasõstraveini.

Tänavu ei esitatud koduveinikonkursile ühtki veini Läänemaalt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments