Urmas Rahuvarmi käsitöövein sai konkursil teise koha

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalust pärit Urmas Rahuvarm. Foto: erakogu

Haapsalust pärit Urmas Rahuvarmi kirsivein kuulutati teise koha vääriliseks. Foto: erakogu

Üheksandat korda toimunud käsitööveini- ja siidri konkurss meelitas tänavu võistlustulle 108 erineva joogi pruulijaid. Teiste seas pääses finalistide sekka ka Haapsalust pärit Urmas Rahuvarm, kelle kirsivein kuulutati teise koha vääriliseks.

Käsitööveini- ja siidrikonkursi korraldaja, Valgejõe Veinivilla perenaine ning Eesti Väikepruulijate Liidu juhatuse liige Tiina Kuuler selgitas, et käsitööveini ja -siidrikonkursi hindamine toimus 5-palli süsteemis. “Tänavuse konkursi teeb erakordseks see, et kunagi varem 8 aasta jooksul pole võistlustööd nii palju punkte saanud,” märkis Kuuler.

Tänavuseks parimaks hobitegija veiniks tunnistati Pärnumaalt pärit Airi Elbi mustsõstra-õunavein. Võiduveini autorit premeeriti veinitundja baaskursusega Eesti Sommeljeede Erakoolilt.

Samuti tunnustati Haapsalust pärit Urmas Rahuvarmi kirsiveini, mida autor saab nüüd oma esimese ametliku veinipartiina Valgejõe Veinivillas Dansukkeri toel valmis kääritada. Lisaks võidutööle valiti sadade võistlustööde seast finaali ka tema teine mustsõstravein, mis jäi jagama 12.-13. kohta.

Ühtekokku võttis tänavusel konkursil omavahel mõõtu 108 võistlusjooki ning neid võistlustöid laekus 47 hoitegijalt.

Hobitegijatele mõeldud Eesti väikepruulijate festivali ja selle raames toimunud käsitööjookide võistlusi korraldanud Eesti väikepruulijate liit on loodud 2013. aastal eesmärgiga edendada Eesti kästiööõlle, -veini ja -siidritootmise kultuuri ning arendada Eesti alkoholikultuuri läbi kõrgkvaliteediliste toodete pakkumise ja tarbija harimise.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Haapsalust
4 aastat tagasi

Tark ja andekas inimene mitmel alal. Palju õnne Urmas!

Urmas Rahuvarm
3 aastat tagasi
Reply to  Haapsalust

Aitäh! 🙂