Matsalu mõisa katuse esimesed kolm auku parandati

Madiken

madiken@le.ee

Matsalu mõisa katus saab muinsuskaitselt Läänemaa mälestistest suurima toetuse. Foto Katrin Pärnpuu

Kuigi mõisa üks omanikke Carl Johan Stefan Ridderstedt plaanis selle suve jooksul ära parandada kaks suuremat auku Matsalu mõisa katuses, on tänaseks parandatud kolm.

Ridderstedt rääkis, et kuna ilm oli hea, said ehitajad kahe augu parandamisega varem valmis ning ehitajate enda initsiatiivil õnnestus kahe augu parandamiseks mõeldud aja ja raha, 4000 euroga ära parandada ka kolmas.

Katust parandab osaühing Resteh.

Tuleval suvel plaanib Ridderstedt katust edasi parandada, et mõisa lagunemine viimaks peatada.

2011. aasta lõpus kaalus Lihula vald Matsalu mõisa kui riikliku kaitse all oleva muinsuskaitseobjekti omanikult sundvõõrandamist, sest see oli hooletusse jäänud.

Lääne Elu avaldas toona Ridderstedti arvamusloo, kus mõisaomanik selgitas, et mõis seisab hooleta, sest remont tahab raha ja selle raha teenimiseks on esmalt vaja mõisat ümbritsevad alad endale saada, et seal tootma hakata.

Fotod: Katrin Pärnpuu ja erakogu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pille
10 aastat tagasi

Härra Carl Johan Stefan Ridderstedt pole võib-olla kuulnud, et orjarahvas on vabaks saanud ja ei pea enam mõisnike heaks töötama.

enneaegne
10 aastat tagasi
Reply to  Pille

järeldus, tendents hoopis vastupidine