Arvutusviga tõi Haapsalule kahjunõude

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman Haapsalu kolledžis. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman Haapsalu kolledžis. Foto: Arvo Tarmula

Viga Haapsalu kolledži ümberehitustööde hankedokumendis jättis ehitusfirma ilma ligi 53 000 eurost.

Haapsalu linnavolikogu peab täna otsustama, kas linnavalitsus maksab Resteh OÜ-le kompromissina 10 000 euro võrra küsitust väiksema summa.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
bla
5 aastat tagasi

Kui linna peafinantsist arvab avaldust et võib võtta maksumaksjalt mandaadi “heaks onuks” kes laotab lihtsalt 50k mingi ettevõtte arvele, siis see on suur murekoht. Finantsisti roll igas ettevõttes on igat münti kolm korda veeretada enne kui see välja läheb, mitte julgustada kolleege kulutama mitte millegi jaoks. Mis signaali annab selline suhtumine potentsiaalsetele hankevõitjatele tulevikus? Arvutame hinna, jagame kahega, võidame hanke ja hiljem esitame “ups, exceli viga” tõttu lisaarve, mis jääb täpselt alla 2 koha hankele et kõik ilusana tunduks. Esialgne 10k kompenseerimine oleks olnud väga suur hea tahte avaldus ja kõik sellest üle on kas ülim käpardlikkus või kuritahtlik.

linnakodanik
5 aastat tagasi

Linnavalitsejad, ärge ikka endid nii äpudena näidake, et enam lugeda ja arvutada ei oska! Ehitajast saan veel aru, tema kompab teie tähelepanu võimet, aga teie, kas teil seal peale kohvitamise muuks aega ei ole? Keegi peaks nüüd küll karistatud saama. Sukles või Vikman, kellele on usaldatud llinna juhtimine, aga, kes pole suutnud oma alluvaid tööle panna.