Kultuuriministeeriumi asekantslerina alustab tööd läänlane Tarvi Sits

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Alates 9. septembrist alustab kultuuriministeeriumi kultuuriväärtuste valdkonna asekantsleri ametikohal läänlane Tarvi Sits (fotol).

Kultuuriministeeriumi kantsleri Paavo Nõgene sõnul on Tarvi Sits end tõestanud erinevatel ametikohtadel kultuuriväärtuste valdkonnas, lisaks omab ta head ülevaadet valdkonnas toimuvast ning on avara ja tulevikku vaatava silmaringiga.

Asekantsleri peamisteks tööülesanneteks on osaleda ministeeriumi juhtkonna töös, kureerida ja siduda kultuuriväärtuste valdkonna teemasid, samuti koordineerida peadirektori kaudu muinsuskaitseameti tööd. Lisaks korraldab asekantsler ministeeriumi kaudu rahastatavate riiklike programmide rakendamist, erinevate tegevuste elluviimist muuseumide, muinsuskaitse, raamatukogunduse ja rahvakultuuri valdkondades ning seotud strateegiliste dokumentide ja õigusaktide koostamist.

„Kümneaastane kogemus muinsuskaitseametis on andnud mulle hea ülevaate ja tunnetuse kultuuriväärtuste valdkonnast ja selle kaasaegsest korraldamisest, võimalustest ja väljakutsetest,“ ütles Tarvi Sits, kelle sõnul tuleb kultuuriväärtuste valdkonna teadmised ning oskused tugevamalt lõimida, et Eesti ajalooline pärand ja mälu säiliks ning ühiskonda kõnetaks. „Meil on palju avara pilguga häid ja tublisid inimesi, kes koostöös saavad aidata kaasa kogu valdkonna arengule,“ lisas ta.

Lihulast pärit Tarvi Sits on lõpetanud Tartu ülikooli ajalooteaduskonna ning hiljem täiendanud end mitmetel erialastel koolitustel. Praegu töötab ta muinsuskaitseametis peadirektori asetäitja-arendusjuhina.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Anu-Lii
6 aastat tagasi

Õnne ja õnnestumisi!

Ülla
10 aastat tagasi

Õnnitlen, Tarvi! Jõudu ja edu!