Ettevõtlike noorte koda valib Haapsalus silmapaistva noore eestlase

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eesti ettevõtlike noorte koda JCI Estonia kuulutab 14. septembril Haapsalus välja konkursi “Silmapaistev noor eestlane” võitja. Nominentide hulgas on ka Nikolai Novosjolov.

Kandidaate on tänavu rekordarv – 13, teatas JCI Estonia pressiesindaja Kuno Peek. Tunnustustseremoonial Haapsalus esitletakse kõiki nominente ning kuulutatakse välja kolm laureaati, kelle selgitab välja üheksaliikmeline žürii.

Juunis lõppenud konkursile saadeti ligi 40 ettepanekut. Tööd tehti 15 ankeediga, avalikkuse ette tuuakse 13 nominenti. Kandideerimise eeldusteks on märkimisväärsed saavutused oma tegevusvaldkonnas, mis on kasu toonud ühiskonnale ning olnud eeskujuks teistele noortele.

Silmapaistva noore eestlase auhinda on Eestis 15 aasta jooksul välja antud kümnes kategoorias: äri, poliitika, akadeemilise tegevuse, kultuuri, eetika, meditsiini, religiooni, sotsiaalse ja ühiskondliku tegevuse ning isikliku täiustamise kategoorias.

Silmapaistev noore eestlase tänauvsed nominendid on: Andrus Kõresaar, Carri Ginter, Dan Bogdanov, Epp Petrone, Helen Lepalaan, Kerli Kõiv, Kriss Soonik, Kristjan Randalu, Kristo Käärmann, Martin Koppel, Nikolai Novosjolov, Taavet Hinrikus ja Tanel Toom.

Tänavusi nominente hindab žürii koosseisus Evelin Ilves, Mart Einasto, Heidi Pruuli, Kaspar Loog, Raul Rebane, Riine Pajusaar, Tõnis Kaasik, Monika Pullerits ja Tõnis Kõiv.

Ülemaailmse organisatsiooni JCI projekt The Outstanding Young Person (TOYP) rahvusvaheline auhind on silmapaistvale noorele inimesele vanuses 18–40 eluaastat. Igal aastal tunnustab JCI üle maailma kümmet silmapaistvat noort inimest, kes on saavutanud märkimisväärset edu nii oma tegevusvaldkonnas, ühiskondlikus elus kui ka isiklikus arengus. TOYP on JCI üks vanemaid ja hinnatumaid programme, mille ajalugu ulatub 1930. aastatesse. JCI Estonia liitus programmiga 1999. aastal. Eestlastest on pälvinud maailma silmapaistva noore inimese tiitli 1993. aastal toonane Eesti peaminister Mart Laar ja 2007. aastal IT-guru Tarvi Martens.

Konkursi “Silmapaistev noor eestlane 2013” auhinnad antakse traditsiooniliselt pidulikult üle JCI Estonia aastakonverentsil, mis sel aastal on pühendatud tervisejuhtimisele. Kahepäevane sündmus toob kokku noored juhid, liidrid, ettevõtjad ja valdkonnaeksperdid üle Eesti. Noorte tunnustamisest saab osa ka ERRi online-ülekande kaudu.

JCI Estonia ehk Eesti Ettevõtlike Noorte Koda on rahvusvaheline ettevõtlike noorte inimeste võrgustik, kuhu kuuluvad aktiivsed alla 40-aastased ettevõtjad, juhid ja professionaalid. JCI pakub oma liikmetele soodsat keskkonda oma juhtimisoskuste, sotsiaalse vastutustunde ja ettevõtlikkuse suurendamiseks ning rahvusvahelise suhtevõrgustiku loomiseks.

JCI organisatsiooni kuulub ligi 200 000 liiget üle maailma. Eestis on JCI esindatud seitsmes linnas kokku ligi 500 liikmega.

Ettevõtlike Noorte Koja poolt varem tunnustatud TOYP-laureaadid:

2012: Paavo Nõgene, Anneli Ohvril, Alar Kolk
2011: Erkki Raasuke, Jaak Karp ja Märt Agu
2010: Ain Mäeots, Liina Lokko, Kaia Kanepi
2009: Sten Tamkivi, Kaido Höövelson (Baruto), Mihkel Kütson
2008: Ahti Heinla, Lasse Lehis ja Ülle Rüüson
2007: Artur Taevere, Helena Tulve, Toomas Trapido
2006: Tarvi Martens, Kaido Kikkas, Priit Kogermann
2005: Anzori Barkalaja, Siiri Sisask, Priit Võigemast
2004: Janika Mölder, Sven Mikser, Alar Sikk
2003: Annely Peebo, Tanel Joost, Jaan Tätte
2002: Meelis Muhu, Peeter Marvet, Hirvo Surva
2001: Andrus Veerpalu, Tarmo Noop, Elmo Nüganen
2000: Kristiina Ojuland, Ando Kiviberg, Kristina Šmigun
1999: Anu Tali, Jaan Kirsipuu, Linnar Viik

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments