Ettevõtlike noorte koda tunnustas Haapsalus silmapaistvaid noori

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4

Eesti ettevõtlike noorte koda JCI Estonia kuulutas täna õhtul Haapsalu kultuurikeskuses välja neli silmapaistva noore eestlase tiitli saajat.

Traditsioonilise JCI Estonia aastakonverentsi osana toimunud tunnustustseremoonial kuulutati välja neli laureaati: arhitekt Andrus Kõresaar, teadlane ja insener Dan Bogdanov ning välismaal elavale ja töötavale inimesele suunatud soodsa rahavahetusteenuse TransferWise’i asutajad Taavet Hinrikus ja Kristo Käärmann.

Publikuga otselülituse kaudu Londonist rääkinud Taavet Hinrikus ütles, et tunneb tükk aega Eestist eemalolnuna end üha rohkem eestlasena. Sama on ta kuulnud oma Eestist kaugel töötavailt sõpradelt: patriootlikkus kasvab, mida kauem oled eemal.

“Minu meelest tuleks ümber teha vana hüüdlause “olgem eestlased, aga saagem ka eurooplasteks”,” ütles Hinrikus Haapsalu kultuurikeskusse kogunenud ettevõtlike noorte koja liikmeile. “Uus hüüdlause võiks olla: olgem maailmakodanikud, aga jäägem eestlasteks.”

2013. aasta nominente hindas žürii koosseisus Evelin Ilves, Mart Einasto, Heidi Pruuli, Kaspar Loog, Raul Rebane, Riine Pajusaar, Tõnis Kaasik, Monika Pullerits ja Tõnis Kõiv.

Juunis lõppenud 15. konkursile esitati rekordilised ligi 40 kandidaati, avalikkuse ette toodi 13 nominenti. Kandideerimise eeldusteks olid märkimisväärsed saavutused oma tegevusvaldkonnas, mis on kasu toonud ühiskonnale ning olnud eeskujuks teistele noortele.

Nominendid olid Nikolai Novosjolov, Andrus Kõresaar, Carri Ginter, Dan Bogdanov, Epp Petrone, Helen Lepalaan, Kerli Kõiv, Kriss Soonik, Kristjan Randalu, Kristo Käärmann, Martin Koppel, Taavet Hinrikus ja Tanel Toom.

Eelmisel aastal pälvisid tiitli Paavo Nõgene, Anneli Ohvril ja Alar Kolk.

Igal aastal tunnustab JCI üle maailma kümmet silmapaistvat noort inimest. Eestlastest on pälvinud maailma silmapaistva noore inimese tiitli 1993. aastal toonane Eesti peaminister Mart Laar ja 2007. aastal IT-guru Tarvi Martens.

Fotod: Arvo Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments