Parandatud! Augustibluusi publikuhuvi tõotab tulla läbi aastate suurim

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Augustibluusi korraldajad ja esinejad mängisid paf-palli, mida saavad proovida ka festivali külastajad. Indrek Ditmann ees vasakul, tema kõrval Martti Mutli. Foto: Paf Eesti
Augustibluusi korraldajad ja esinejad mängisid paf-palli, mida ka festivalikülastajad proovida saavad. Indrek Ditmann ees vasakul, tema kõrval Martti Mutli. Foto: Paf Eesti

Eilse seisuga on 20. sünnipäeva tähistavale Augustibluusi festivalile pileteid eelmüügist ostetud juba sama palju kui eelmisel aastal, aga eelmüük alles kestab.

Festivali korraldaja Indrek Ditmann prognoosis publiku võimalikuks koguarvuks ümmarguse 10 000 inimest. Eelmisel aastal oli külastusi umbes 9500.

Sel aastal on festivalil seitse lava, neist neli publikule tasuta. Uus on Jahta lava Veskiviigi sadamas, kus nii reedel kui laupäeval esinevad Jürgen Rooste ja Erki-Andres Nuut.
Festivali esinejad on Ameerika Ühendriikidest, Austriast, Inglismaalt, Taanist, Rootsist, Soomest ja Eestist. Ditmann märkis, et kaugemad külalised on kõik oma riikide kõvemad bluusitegelased ja mahuvad peaesinejate kaalukategooriasse.

Eesti poolelt üheks põnevaimaks esinejaks nimetas Ditmann grupeeringut Fankadelik, mis on spetsiaalselt Augustibluusiks kokku kutsutud. „See on selline üllatusprojekt, nad tegid esimese ühisproovi alles eile ja lõpptulemust näemegi alles laval,“ rääkis ta.

Koos festivaliga peab sünnipäeva ka Eesti oma bluusi-legend Compromise Blue, mis tähistab 25. tegevusaastat.

Peale kontsertide nautimise saavad festivalikülastajad osaleda ka heategevuslikus bingos, mille tulu läheb Eesti Punase Risti Läänemaa seltsile.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments