Facebookis levinud postitus võimalikust ahistajast külvas asjatut paanikat

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Eile õhtul hakkas Facebookis levima ühe haapsallase postitus, kes kirjutas, et tema 8-aastast last kutsuti eile teist korda selle suve jooksul võõrasse autosse.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Kristi Kais ütles, et info jõudis ka politseini läbi Facebooki ja uurija võttis postitajaga ühendust. “Paanikaks põhjust ei ole, sest uurija rääkis nii laste kui postitajaga ja selgus, et olukord ei olnud päris selline nagu kirjeldatud,” sõnas Kais ja lisas, et tegelikult ei kutsutud lapsi autosse.

Kais pani inimestele südamele, et kui kellelgi on mingi kahtlus, siis esimese asjana peaks siiski pöörduma politsei poole, sest sotsiaalmeedias levib info laiali ja võib põhjustada paanikat, aga politseil võib minna palju aega, et selle infoni jõuda. “Helistage 110, Facebook ei ole korravalvur,” lausus ta.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments