Haapsalu purjetaja võistleb esimest korda Optimist–klassi MMil

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Robin Villem Erisalu 2011. aastal Pärnu sügisregatil. Foto: Eesti jahtklubide liit
Robin Villem Erisalu 2011. aastal Pärnu sügisregatil. Foto: Eesti jahtklubide liit

Homme alustab 13aastane Robin-Villem Erisalu (Haapsalu purjespordikool) Eesti koondise liikmena võistlemist Optimist-klassi maailmameistrivõistlustel Itaalias, Garda järvel.

„Hea tunne on ja olen pigem rahulik,“ sõnas Erisalu täna enne võistluseelsele treeningule minemist.

Tema treener Priit Rüütel rääkis, et eelkõige on Eesti koondise eesmärgiks kogemuse saamine ja mujalt maailmast pärit purjetajatega kontaktide loomine. „Kas või järgmistel võistlustel on siis tore, kui juba tuttavaid nägusid näed,“ selgitas ta.

Maailmameistrivõistlustel võtavad mõõtu 12–14aastased noored.

Haapsalu purjespordikooli ajaloo jooksul on see esimene kord, kui nende kasvandik Optimist-klassi maailmameistrivõistlusele on jõudnud. Euroopa meistrivõistlustel võistlesid eelmisel aastal samas klassis haapsallased Kristina Erisalu ja Uku Kuusmaa.

Rüütel ütles, et kuna koondisesse pääseb eelmise aasta tulemuste põhjal ja Erisalu tegi eelmisel aastal häid tulemusi, siis ei ole tegemist üllatusega. Muu hulgas pälvis noor purjetaja eelmise aasta Eesti meistrivõistlustel noorte seas hõbeda ja võitis karikasarja viimase etapi.

Eesti koondisse kuuluvad veel Karsten Holter (Pärnu jahtklubi), Keith Luur (PJK), Kaarel Paal (ESS Kalev Jahtklubi) ja Mikael Ristmets (Rein Ottosoni purjespordikool).

Maailmameistrivõistlused kestavad Itaalias pühapäevani.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments