Galerii: ingerisoomlaste laulu- ja tantsupidu Haapsalus

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Teist korda Haapsalus peetud Eesti ingerisoomlaste tantsu- ja laulupidu õnnestus korraldaja Hilma Tervoneni sõnul igati. “Haapsalu sai peoga suure plussi,” kinnitas Lääne-Eesti ingerisoomlaste seltsi esimees Tervonen. “Igalt poolt on tulnud kiidusõnu.”

Laupäeval istutasid kolme ingerisoomlaste seltsi liikmed pihlaka eelmise siinse peo korraldaja Mare Ektermanni pingi juurde lasteraamatukogu õuel. Päev jätkus illanvietto’ga Rannarootsi muuseumi juures, kus ingerisoomlased tutvusid rannarootslaste kultuuriga, lauldi ja tantsiti. Oma raamatut ingerisoome sõduritest tutvustas autor Pekka Mutanen, eestikeelse tõlkeni jõudmisest rääkis Anne Andrejev. Haapsalus elav soomlane Markku Lehtonen esitles oma raamatut “Minun Vironi” (“Minu Eesti”).

Päikeselisel pühapäeval läksid ingerisoomlaste seltsid pärast jumalateenistust toomkirikus rongkäigus promenaadile. Laulu- ja tantsupeo eel lasid lapsed taevasse 60 ingerisoomlaste lipu ja vapi värvides õhupalli. “Kollane sümboliseerib viljapõldu, telliskivipunane ingerisoomlaste pealinna Peterburi ehitisi ja sinine Neeva jõge,” selgitas Hilma Tervonen, kelle unistus avamisel õhupallid taevasse lasta täitus.

XXIII Eesti ingerisoomlaste tantsu- ja laulupeol osalesid kõik Eesti ingerisoomlaste seltsid ja külalised Peterburist, Karjalast, Soomest ning Rootsist.

Fotod: Arvo Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments