Lasteraamatukogu aias avati Mare Ektermanni mälestuspink

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Lasteraamatukogu aias avatud pink meenutab külastajaile endist raamatukogu direktorit Mare Ektermanni. Foto: Arvo Tarmula
Lasteraamatukogu aias avatud pink meenutab külastajaile endist raamatukogu direktorit Mare Ektermanni. Foto: Arvo Tarmula

Reedel avati Haapsalu lasteraamatukogu aias mälestuspink ingerisoomlaste seltsi eestvedajale, raamatukoguhoidjale, raamatukogu direktorile ja arhivaarile Mare Ektermannile (1951–2007), kes on samas majas ka elanud.

Mälestuspingi nimelisel plaadil on tekst „Kõik südame teed toovad mind ikka veel siia majja…“.

Pingi mõtte algatajad on Lääne maakonna keskraamatukogu ja Lääne-Eesti ingerisoomlaste selts. Viimase esimees Hilma Tervonen ütles, et pink avati just praegu, Haapsalus toimuva ingerisoomlaste laulupeo eel, kuna Ektermann oli eelmise siinse ingerisoomlaste laulupeo eestvedaja ja põhikorraldaja.

“Oleme väga õnnelikud, et pink avati,” ütles Tervonen ingerisoomlaste seltsi nimel.

29. juunil, ingerisoomlaste laulupeo eelõhtul istutatakse pingi juurde ka leinapihlakas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
A8
10 aastat tagasi

A kus Gunnari kuju on?
Raha korjati a kuhu sai?

Ets
10 aastat tagasi

Nendest mälestuspinkidest võiks saada üks Haapsalu sümboleid. Tore on linnas jalutada ning avastada erinevate lugudega pinke. Tänud projekti eestvedajatele!