Täna on hõimupäev

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

IMG_9917

Ingerlased. Foto Arvo Tarmula

Täna tähistatakse Eestis hõimupäeva, millega teadvustatakse eestlaste kuulumist soome-ugri rahvaste perre, väärtustatakse ühist kultuuripärandit ja ka omaenda päritolu. 

2011. aastast on oktoobri kolmandal laupäeval tähistatav hõimupäev riiklik tähtpäev, mille puhul heisatakse lipud. 

Hõimupäeva hakati tähsitama oktoobri kolmandal laupäeval 1931. aastal Helsingis toimunud soome-ugri 4. kultuurikongressi otsusega. Samalaadne otsus on kirjas 2000. aasta Helsingis toimunud soome-ugri rahvaste 3. maailmakongressi otsusele.

Hõimupäev annab võimaluse rääkida hõimurahvaste päevakavalistest probleemidest ja kutsuda kokku põnevaid külalisi. Samuti soodustab hõimupäeva tähistamine riikliku tähtpäevana soome-ugri rahvaste ja riikide koostööd. 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments