Lehte Ilves: Tänu Temale ja Tema meeskonnale

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Neil päevil leidsid paljud läänlased oma postkastist Lauri Luige näopildiga paberilehe.

Riigikogu liige Lauri Luik kirjutab sellel, mida tema ja tema meeskond on meie heaks teinud. Kes on Lauri Luik, seda läänlased teavad. Haapsalust pärit noor poliitik, teist koosseisu riigikogus, ustav reformierakondlane, kes müüs maha isegi oma kuldraha, et annetada erakonnale. Kes on aga tema salapärane meeskond, see poliitiku aruandest ei selgu.

Oma läkituses loetleb Luik, mida tema ja tema meeskond on läänlaste heaks teinud. Tõi seitsme aastaga Läänemaale 800 000 euro eest investeeringuid. Suunas 5 miljonit eurot Wiedemanni kooli remondiks. Valgustas Paralepa terviseraja.

Tänu temale ja tema meeskonnale on Paralepas rulapark. Vikerkaare lasteaed remonditakse. Vormsi saab uue praami, Österby sadam Noarootsis uue ujuvkai. Tänu temale ja tema meeskonnale remonditakse Jaama oja sild Kiltsi teel raudteejaama juures.

Tänu temale ja tema meeskonnale on läänlased saanud veel palju häid asju ja need kõik on üles loetud.

Kiri läbi loetud, tekib küsimus, mida riigikogu sada ülejäänud liiget on läänlaste heaks teinud. Mida on teinud teised erakonnad? Reformierakonnaga koos Haapsalus võimu jagav Keskerakond? Linnapea Sukles ja volikogu juht Karilaid, millega teie nüüd sügisel valimistel uhkeldate? Reformierakonnaga koos Eestit valitsev IRL? Mida olete teinud teie, Läänemaalt valitud riigikoguliige Neeme Suur meie, läänlaste heaks?

Iroonia, mida siinjuures kasutan, reedab minu jõuetust. Tahaksin teada, mis toimub poliitiku peas sellist mõõdutundetut enesekiitust ja häbitut valet inimestele — enamikul neist on ju aru peas — laiali saates. Kas see on rumalus? Alpus? Häbitunde puudumine?

Kust Lauri Luik ja tema meeskond riigikogus need miljonid eurod võttis? Müüs jälle kuldrublasid ja tõi kotiga kodukanti? Või on see maksumaksja raha, mille on maksumaksja usaldanud oma valitud esindajate kätte, et need seda vastutustundlikult ja õiglaselt jagaksid. Mitte ei kisuks igaüks omakasu silmas pidades endale, et sellega valijate ees uhkeldada, vaid mõtleksid Eesti kui terviku peale. Ei uhkeldaks võõrast raha jagades.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
49 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Krishna
9 aastat tagasi

tagged independentOwn a WordPress blog? Make miottnzaeion easier with the WP Affiliate Pro plugin. Commissioner Dan Stewart Under Fire saved by 13 others Kunimatsu bookmarked on 04/25/08 |

HARV LE Lugeja on..
10 aastat tagasi

tüüpiline näide inimesest, kes elab kivi all ning ei tea, kuidas Eesti riigis asjad käivad. Häbene nurga taga!

sulle, To Harv LE lugeja
10 aastat tagasi

Oleks ikka kummaline küll, kui kaks omavalitsust tahavad riigilt raja ja Luik seisaks hirmsasti selle teise poolt, mitte oma kodukoha. Mis sa siis arvaks?
Aga kes oled sina? Ka sina võid ettepanekuid teha, kuidas elu Eestis paremaks muuta ja mis moel vaba inimeste liikumist piirata. Vaatamata raskele ajale peame optimismi säilitama. Muidu rikume enda tervise päris ära. Ja palju rännanuna võin kindlalt ütelda, et Eestis on piisavalt hea elada.

Selles
10 aastat tagasi

see probleem ongi,et “Eestis on piisavalt hea elada”paljurännanud-selleks võimalusi omanud-inimesena,riigikogu liikmena jne…aga selveri kassiiri palgast või muust tavatöisest-ja äärmiselt vajalikust,et siin oleks piisavalt hea elada- tegevusest peret ülal pidada üritades?

kle
10 aastat tagasi

ega sa pruuli pole?

To Harv LE lugeja
10 aastat tagasi

Pole kurjad ega kadedad! Inetu on end maksumaksja rahaga ehtida ja arvata, et lugejad lollid ning rumalad, nii see austatud “riigikoguneja” Luige reklaamlehest välja paistab. Selge, et kõigile ja kõigeks riigieelarvest raha ei jätku ja seda enam on riigikogu ülesanne jälgida ning koostada riigieelarve selliselt, et oleks välditud maksumaksja raha kasutamine erakondade või poliitikute ambitsioonide ja poliitiliste eesmärkide täitmiseks vaid kogu riigi elanike heaolu saavutamiseks olenemata elukohast, kas Kihnu saarel, Värskas Põlvamaal, Mäetagusel Ida-Virumaal, Raikkülas Raplamaal jne. Pole vaja erilist tarkust, et näha ja arusaada, et regionaalpoliitika on olematu, noorte tööpuudus regioonides suur, enamik investeeringuid koondub Tallinna või Tartu, elanikkond… Loe rohkem »

Tyanpass
9 aastat tagasi

Reading Lauri’s question rendmied me of a couple of things I noticed in my own years as a preschool teacher. Ellen has many good suggestions, and I just wanted to add one or two more thoughts Sometimes, when children begin preschool, they become so engaged in playing that they forget to stop and use the potty. It might be worthwhile to mention to the teacher that the child needs to be told (not asked) to go use the toilet every so often. I did notice that, at the beginning of the school year, the many activities of our day so… Loe rohkem »

Harv LE lugeja
10 aastat tagasi

Küll me oleme kurjad ja kadedad! Aga igaühe enda asi, oma tervis, rikkuge teist edasi. Aga poliitikast ning Valitsuse ja Riigikogu tööst pole enamikul siinkirjutajaist küll mingit teavet. Ei tasu niisama oma elu halliks elada. Päike paistab ja on suvi. Kohalikud valimised ka ees. Asugem kandideerima ja elu parandama.

hehe
10 aastat tagasi

Ma tahan ka õlut, Lauri!! Enne valimisi võta kindlasti ühendust! Paneme hääle kirja.

Taara
10 aastat tagasi
Reply to  hehe

To hehe! Astu RE kontori tagatoast läbi ja paneme nime kirja – ära sõpra maha jäta – õlle jagub …

karlovic
10 aastat tagasi

minu häält seekord alla kuue õlle ei saa

....
10 aastat tagasi

Aga mida olete Teie Läänemaa heaks teinud!? Kui poleks Luike riigikogus, siis oleks see raha ilmselt kuhugi teise maakonda läinud ja keegi teine “luik” ehiks end nö. võõraste sulgedega. Vaevalt et mingi Võrust pärit riigikogu liige tahaks Haapsalusse rulaparki rajada. Nii et olge õnnelikud et keegi kodulinna huvide eest natukenegi seisab.

Udupasun
10 aastat tagasi
Reply to  ....

Noo siis pole vaja ju makse ka sellele riigil maksta kui midagi tagasi ei saa.
Nii lihtne see ongi. Meil siin terve viik ja tagalaht luikesid täis. Ilus on vaadata.
Eriti samal ajal Larry ostetud õlut lipsides.

mis sa jamad
10 aastat tagasi
Reply to  ....

Kas rulapark oli Luige ainuidee ja -teostus?? Ei leia ühtegi paberit, mis seda tõestaks. Paraku tema propagandast loeme seda üks-üheselt välja, lisaks kõikidele muudele “tegudele”, mille eest võlgneme Talle ja Tema meeskonnale. Luigel on sügavalt poogen sellest Läänemaast – peaasi, et saab Riigikogu pinki nühkida.

haugimälu
10 aastat tagasi
Reply to  ....

Luige üllitis oligi vist sulle mõeldud

...
10 aastat tagasi

Tema tehtud otsused on õiglased ja innustavaks eeskujuks kogu rahvale!
Tema näpunäited ja suunised on need, mis aitavad meie rahval liikuda helge homse suunas!
Tema käepigistus on julgustav ja aitab inimestel leida teed Õige Partei juurde!
Lugupeetud valijad!
Hääletagem kõik Tema- Õige Partei liikme ja Tulevase Suure Juhi Lauri Luige poolt!!!

tähelepanek
10 aastat tagasi

Ühe teise valimissüsteemi järgi poleks Luigel lootustki riigikokku saada, aga jah. vaadake, mis meetoditel ta hääli kogus – iga hinna eest ja vahendeid valimata. kui valetada ja vassida, siis ikka täie rauaga..

Ühele eelpool kommijale – ega keskil ja reformil polegi mingit vahet!