Kiltsis selgus 2013. aasta kiireim sõiduauto

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: Jaan Lehepuu

Laupäeval võtsid Kiltsi lennuväljal kiirendusvõistlusel One Mile Challenge mõõtu Baltikumi kiireima sõiduauto tiitlit ihanud juhid. Võistluse võitis Erik Olesk, kes saavutas Audi A6-ga kiiruse 319 km/h.

One Mile Challenge on lõppkiirendusvõistlus, millest võib osa võtta ka iga päev kasutuses oleva sõiduautoga. Võidab see, kes saavutab ühe miili pikkusel (~1609 m) teelõigul suurima kiiruse.

Tänavusest 90-st osalejast tulid üle poole Kiltsi lennuväljale iga päev kasutuses olevate sõiduautodega, ütles võistluse peakorraldaja Indro Päll. “Aastaid on esikohta noolinud Audid, mis on suur üllatus. Kuigi nad pole tehases kiireks ehitatud, saavad nad kilomeetrisel rajal kiiruse kätte küll,” lausus peakorraldaja ja lisas, et tavaliselt on osalejad autosid veidi tuuninud, näiteks teinud väiksemaid keretöid või muutnud mootorit veidi võimsamaks.

Päll sõnas, et seekord oli välismaalaste seas huvi väike, eestlastele pakkusid konkurentsi lätlane ning rootslane. Päll nendib, et võrreldes masuaegsete üritustega on huvi võistluse vastu kasvanud nii publiku kui osavõtjate seas.

One Mile Challange’i teine, eraldiseisev etapp toimub Kiltsi lennuväljal 24. augustil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments