Politseisündmused terves Eestis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Ööpäeva jooksul registreeriti politsei- ja piirivalveametis 103 avaldust ja teadet kuritegudest, sealhulgas 3 röövimist, 59 varavastast kuritegu, neist 54 vargust (4 sõidukitest), 3 sõidukivargust või omavolilist kasutamist.

Registreeriti 2 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus 1 ja sai vigastada 1 inimene.

Joobes juhi süül toimus 1 inimvigastustega liiklusõnnetus. Tabati 37 alkoholijoobes sõidukijuhti, tuvastati 3 narkootikumide omamise või tarbimise juhtu. Registreeriti 329 väärtegu.

Piirilt saadeti tagasi 3 välismaalast, tuvastati 1 ebaseaduslikult riigis viibinud välismaalane, 1 riigipiiri ebaseaduslik ületamine (peeti kinni 1 isik).

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine
6. juunil kella 22 paiku löödi Haapsalus Kuuse tänaval 12-aastast poissi.

Järvamaa

Vargused
Ajavahemikul 9.–10. juuni tungiti Koeru vallas Laaneotsa külas abihoonesse ja varastati roller, kütust ning erinevaid tööriistu. Kahju on 945 eurot.

7. juunil kella 20 ja 23 vahel varastati Paides Tallinna tänaval korteris mobiiltelefon ja sularaha. Kahju on 130 eurot.

Pärnumaa

Röövimine
8. juulil kella 19 ajal tungiti Pärnus Kaevu tänaval kallale 33-aastasele mehele ja varastati sularaha. Kahju on 150 eurot.

Kehaline väärkohtlemine
10. juulil kella 17 ajal tungiti Pärnus Papiniidu tänaval bussipeatuses kallale 28-aastastele naisele.

Vargus
Ajavahemikul 9.–10. juuni tungiti Vändra vallas Reinumurru külas tallu abihoonesse ja varastati kütust ning erinevaid tööriistu. Kahju on 650 eurot.

Asja omavoliline kasutamine
7. juunil kella 19.30 ajal võeti omavoliliselt Halinga vallas Tarva külas ettevõtte sõiduk Mercedes Benz Sprinter.

Raplamaa

Vargus
Ajavahemikus 29. mai kuni 5. juuni varastati Raplas Keskkooli tänaval asutusest fotoaparaat koos lisavarustusega. Kahju on 630 eurot.


PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Röövimine
10. juunil kella 19.45 paiku teatati politseile, et Koorti tänaval rööviti 48-aastaselt naiselt käekott, milles oli telefon, sularaha, erinevaid dokumente ja muid asju.

Kehalised väärkohtlemised
10. juunil kella 8.20 ajal teatati politseile, et Kivila tänava korteris tungiti kallale 27-aastasele naisele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 31-aastane mees.

10. juunil kella 14.20 ajal teatati politseile, et Lauliku tänava majas tungiti kallale 44-aastasele naisele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 42-aastane mees.

10. juunil kella 21.10 ajal teatati politseile, et Kiisa tänava korteris tungiti kallale 26-aastasele naisele ja 30-aastasele mehele. Asjaolude selgitamiseks toimetati politseijaoskonda 24- ja 31-aastane mees.

10. juunil kella 23.40 ajal teatati politseile, et Välja tänava korteris tungiti kallale 25-aastasele naisele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 25-aastane mees.

11. juunil kella 2.40 ajal teatati politseile, et Suur-Karja tänaval tungiti kallale 42-aastasele mehele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 25-aastane mees.

Vargus
Ööl vastu 10. juunit varastati Sõstra tänavale pargitud kaubikust kaks mootorsaagi, oksatangid ja muid esemeid. Kahju kokku 1000 eurot.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine
Politseile anti teada, et 9. juunil kella 1.40 ajal tungiti Keila vallas kallale 39-aastasele mehele.


LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Vargused
8.juunil ajavahemikul kell 11.00 kuni kell 12.30 varastati Luua külas kooli ühiselamu toast rahakotid koos dokumentidega.

Politsei sai 7. juunil teate, et Jõgeva vallas Kõola külas asuvast talust on varastatud 7 antiikset tooli, 1 väike antiikne kummut, 2 vanaaegset pressrauda, suured põdrasarved puidust alusel ja vanaaegseid puutööriistu. Kahju on täpsustamisel.

Tartumaa

Vargused
10. juunil sai politsei teate, et Elvas Õuna tänava maja trepikojast varastati kaks jalgratast – musta-punasekirju ning helesinise ja valgega Merida. Kahju on 100 eurot.

Ajavahemikul 9. juuni kuni 10. juuni varastati Tartus Aardla tänavalt maja kõrval asuvate kuuride lähedusest punast värvisõiduauto Peugeot 206. Sõiduautos olid omaniku kalastamistarbed: kaks spinningut, lihtlõng ja tööriided. Kahju on 1670 eurot.

Ajavahemikul 7. juuni kuni 8. varastati Tartus Kastani tänava sisehoovist trosslukuga käsipuu külge kinnitatud metallikhalli värvi ja mustade kleepsudega 24-käiguline jalgratas Marin Northern Trail. Kahju on 430 eurot.

Valerahateade
7. juunil avastati Tartus Turu tänaval asuvas pangakontoris võltsimistunnustega Euroopa Liidu 20-eurone rahatäht seerianumbriga S44244920418 emiteerimisaasta 2002.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine
8. juunil pöördus politseijaoskonda isik, kes teavitas, et Valgas J. Kuperjanovi tänava pargis lõi tundmatu noormees avaldajat rusikaga näo piirkonda, tekitades kannatanule füüsilist valu.

6. juuni pealelõunal sai politsei teate, et Põdrala vallas Riidaja külas Reti teel tekitas meesterahvas põleva suitsuga teisele isikule rinna piirkonnas põletusjälje, tekitades kannatanule tervisekahjustuse ja füüsilist valu.

Viljandimaa

Vargus
9. juunil sai politsei teate, et Viljandi järve äärsest parklast varastati sõiduauto Volkswagen Golf. Politseipatrull peatas varastatud sõiduki Eha tänaval ning kõrvaldas juhtimiselt alkoholi tarvitanud isiku.

Võrumaa

Vargused
8. juuni kella 03.00 paiku võeti Võrus Koidula tänaval asuvast ööklubis avaldajale kuuluvast rahakotist omavoliliselt ära 200 eurot.

7. juunil murti sisse Varstu alevikus Aia tänaval maja küljes olevasse garaaži ning varastati muruniiduk Partner 51-450Sm. Kahju 249 eurot.


IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargused
8. juunil varastati Kadrinas Rakvere teel asuvas kaupluses mehelt rahakott koos dokumentide, pangakaardi ja sularahaga. Esialgne kahju on 70 eurot.

10. juunil avastati, et Vinni vallas Pajustis Naaritsa tänaval on remonditöökotta ja laohoonetesse sisse murtud ning ära viidud sõidukite jahutusradiaatoreid, mootoreid ja muid varuosi. Esialgne kahju on 3100 eurot.

Ida-Virumaa

Vargused
9. juunil varastati Kohtla-Järvel Maleva tänava korteris purjus 65aastase mehe kaelast kuldkett väärtusega 1000 eurot.

10. juunil tungiti Jõhvis Pargi tänaval ettevõtte maa-alale ja varastati kahelt sõiduautolt autorattad. Kahju on selgitamisel.

Ajavahemikul 9.–10. juuni varastati Jõhvis Narva maanteel maja hoovis seisnud sõidukilt autorattad. Kahju on 2500 eurot.

Piirinfo
10. juunil kell 00.42 avastas Narva-Jõesuu kordoni piirivalvur Narva jõel Eestist Venemaale liikuva objekti. Peale naaberriigi kaldale jõudmist liikus objekt tagasi. Selgus, et tegemist oli suitsukaste transportiva isikuga. Piirivalvurid asusid Narva jõe kallast kontrollima ning avastasid salakaubavedaja oletatava kaasosalise, 24-aastase mehe, lisaks 14 kasti, milles oli 140 000 Vene Föderatsiooni maksumärgiga sigaretti. Veel avastati jõest elektrijõul töötava ujumisabivahendi ja kaldalt ujumismaski, raskused ning hingamistoru. Otsingute käigus ujujat ei avastatud. Leitud esemed ja mees anti menetlustoimingute läbiviimiseks piirivalvurite poolt üle maksu- ja tolliameti teenistujatele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments