Juhtkiri: Kui usaldus puudub

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu on hubane ja turvaline väikelinn, kus ütled poemüüjale tere, ja kohtunik, kes sõidab sust jalgrattaga mööda, lehvitab. Sellises keskkonnas võib ju mõista inimest, kes usub küttepuumüüja sõna, et puid on koormas just nii mitu ruumi, kui tellitud. Halukoorma enne maksmist ülemõõtmine on ju justkui kaubatooja ette süüdimõistmine — ei mina sind usu, ju sa vassid.

Kahjuks paistab, et küttepuude müüjad kuritarvitavad ostjate usaldust. Ostja saab tellitust vähem ja lühemaid puid, aga müüja kehitab õlgu — kui kohe ei kontrolli, ei maksa su jutt pärast enam midagi.

Kui küttepuumüüjad on oma usaldusväärsuse rahaks vahetanud, ei aita muud, kui tuleb hakata nende kaubakoguseid mõõdulindiga kontrollima. Otse loomulikult ei tohiks tellida enam mehelt, kes kord on su naha üle kõrvade tõmmanud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments