1

Kiri kuningale läheb teele kolmapäeval

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kolmapäeval õhtul annab kaljas Hoppet Dirhami sadamast otsad, et purjetada Rootsi kuningas Carl XVI Gustafile adresseeritud kirjaga Stockholmi.

Reisi üks korraldajatest Alar Schönberg ütles, et kuningale kirjutatud kiri on jätkuks 10 aasta tagasi kuningale saadetud kirjale — antakse teada, kuidas eestirootslastel vahepeal läinud, kuid kirjutatakse ka neist asjust, mis vahepeal juurde tulnud, nagu näiteks kultuurinõukogu.

„Anname edasi teate, et Hoppet on korras ja et eestirootslastel on laulupidu,” ütles Schönberg. Ta lisas, et loomulikult oodatakse kuninglikelt kõrgustelt ka vastutervitust, mida laulupeolistele ette saaks lugeda. „Oleme selgelt vihjanud, et tahame vastust ka saada,” ütles Schönberg.

Alar Schönbergi sõnul oleks muidugi tore, kui kuningas kirjatoojatega ka isiklikult kohtuks. „Aga see tõenäosus on väga väike,”  tunnistas Schönberg. „Pealegi on neil praegu kiired ajad — pulmad ju tulemas,” lisas ta.

Stockholmis peatub Hoppet, kõigepealt kuningalossi juures ja edasi jääb mõneks päevaks Djurgårdenile Vasa muuseumi juurde sadamasse.

Seal tutvustatakse põhjaliku renoveerimise läbi teinud alust Rootsis elavale eestirootsi kogukonnale.

Tagasi hakatakse Rootsist purjetama järgmise nädala kolmapäeval, et jõuda Haapsallu laupäevaks, mil siia hakkavad kogunema laulupidu pidavad eestirootslased.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Sass
Sass

Tänapäeval saadetakse kirju e-maili teel!

wpDiscuz