Läänemaalt sirgunud jalgpallurid löövad väravaid meistrisarjades

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Eesti jalgpalli 2013 aasta jalgpalli meistriliiga käib täie hooga ja hea meel on tõdeda, et meie maakonnast sirgunud jalgpallurid on väravaküttide tabelis esireas.

Rimo Hunt, Haapsalus jalgpalliga alustanud Tallinna FC Levadia ründaja, asub resultatiivsustabelis kolmandal kohal. Meistrisarjas lõi ta väravaid juba ka eelmisel hooajal.

Anett Vilipuu, Taebla SK-s jalgpalluriteed alustanud andekas neiu paikneb sellel aastal naiste meistrisarjas FC Levadia eest seni löödud väravatega esikümne piirimail. Samuti on löönud ta väravaid eelmisel meistrisarja hooajal.

Peale Rimo Hundi ja Anett Vilipuu on Läänemaalt sirgunud veel jalgpallureid, kes Eesti meistrisarjas väravaid kirja saanud.

Alustada tuleb kindlasti Risti jalgpalli ühest eestvedajast Toomas Lillemetsast. Möödunud sajandi viimasel kümnendil oli just tema see, kes Läänemaa jalgpalli Eesti meistrisarjas esindas. Toona FC Kuressaare ridadesse kuulunud jalgpallur sai väravaid meistrisarjas kirja mitmel järjestikusel hooajal. Hetkel mängib juba 37 aastane Toomas Lillemets IV liigas, Tallinna FC Charma Mööbel rivistuses.

On ka naisjalgpallureid, kes meistrisarjas skooritegemisega silma paistnud.

Taebla SK kasvandik, nii Eesti noorte kui ka rahvusnaiskonda esindanud Ulrika Tülp lõi aastatel 2007-2009 väravaid Nõmme Kalju eest mängides.

Lõuna-Läänemaa JK kasvandik, samuti Eesti noortekoondises mänginud Avely Kuldsalu tõstis aastatel 2010/2011 Tallinna FC Flora naiskonna väravatearvu.

Palivere SK kasvandik Rasmus Munskind tegi Eesti meistrisarjas skoori FC Viljandi eest 2011 aasta hooajal.

Värske mehena lisandus meie väravalööjate nimistusse veel üks Haapsalu jalgpallikooli esindaja, Aleksandr Vassiljev. Nädalavahetuse meistrisarjas Paide linnameeskonna eest debüüdi teinud noormees lõi kaks palli Tartu JK Tammeka väravasse.

Jaanus Getreu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments