Lääne Elu paberleht 11. mail

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Autor: Ott
Autor: Ott
Autor: Ott

Elektriraudtee tahab käima panna „Haapsalu rongi”

Elektriraudtee AS tahab uuest aastast panna käima moodsa elektrirongi, millel on peal silt „Haapsalu”.

12. juulist hakkavad elektriraudteel sõitma uued rongid. See tähendab mugavamat ja tihedamat liiklust: tulevast aastast pääseb rongiga iga tunni tagant Riisiperest Tallinna ja Tallinnast Riisiperre. Elektriraudtee tahabki raudteed pikendada, ühitades bussi ja rongi. Haapsalu–sildiga rong viib sõitjad tööpäeva alguseks Tallinna ja toob pärast tööpäeva lõppu Riisiperre. Riisipere ja Haapsalu vahet sõitev buss peatub perroonist mõne sammu kaugusel. Pilet kehtib nii bussis kui ka rongis, tutvustas plaane Elektriraudtee müügijuht Norbert Kaareste.

Lugu saab lugeda siit.

Aktiivsete noorte LENKS

Neljapäeval pandi alus 20–40aastasi läänlasi koondavale mittetulundusühingule LENKS ehk Läänemaa Ettevõtlike Noorte Koostöö Seltsile.

Katkendeid emadepäeva kirjandeist

Arvamusküljel lõike Haapsalu Wiedemanni gümnaasiumi emadepäevale pühendatud kirjatööde võistluse paremaist töödest. Konkursi parimad saavad preemiat Heino Noore stipendiumifondist.

Veskiviigi trahter muutus sel hooajal restoraniks Jahta

Omanik Aivar Reivik üüris Veskiviigi sadamakompleksi aastaks välja. Endine trahter on nüüd restoran ja kannab nime Jahta, kõrval on samanimeline hostel, kuid sadam jääb Veskiviigiks. „Ei ole aega tegelda — aur läheb Koluvere peale. Varem oleme ise teinud,” selgitas Reivik, kes on ka Koluvere lossi omanik. Suur–Holmi sadama ehk Grand Holm Marina restoran avab uksed 7. juunil, sadam juba toimib. Nagu viimastel aastatel, nii toitlustab ka tänavu sadamas restoran Dominic. Mullu oli Dominici partneriks restoran Tigu, tänavu tehakse üksi.

Noarootsi loob võimaluse ehitada Osmussaarele elamuid

Noarootsi vallavalitsus tahab koostada Osmussaare ainsa küla Bieni kohta detailplaneeringu, et saaks ehitada elamuid ja suvemaju.

Algab leinamaja laiendus

Esmaspäevast algab Haapsalus haigla leinatoa laiendus, mis tähendab, et leinatalitusi selles majas pidada ei saa.

Heas korras Luige villa jätab ostjad külmaks

Läänemaal müügis olevast 59 äripinnast saab kõige odavamalt, 2000 euroga kätte Haapsalus tegutseva müügikioski, kõige kallim on Taeblas kunagise kutsekooli kompleks, selle eest küsitakse 1,2 miljonit. Kümne esimese kõige kallima müügiobjekti seas on ka Lihula valla ainuke hotell, kaunis Luige villa Lihula peatänava ääres. Selle eest tuleks välja käia 350 000 eurot.

Saksa kunstnik avas Haapsalus juubelinäituse

Suur Eesti–armastus tõi saksa kunstniku Michael Franzi oma juubelinäitust avama just Haapsalu linnagaleriisse. Oma lemmikuiks eesti kunstis peab kunstnik Laikmaad ja Paul Rauda. Michael Franzi „maaletooja” Eestis ja Läänemaal on Puises suvitav kunstnik ja kirjanik Ervin Õunapuu.

Mees, kes ei talunud ebaõiglust ega rumalust

Päev pärast oma 60. sünnipäeva ütles üles mitu mikroinfarkti üle elanud Lihula valla ettevõtja Holger Wachtmeistri süda. Krahvi tiitlit kandnud Holger Wachtmeister sündis Rootsis Helsingborgi lähedal. Wachtmeistril oli Lihula vallas kaks ettevõtet, Pariveres ja Tuudil, ta andis tööd peaaegu 50 inimesele. Tema võitlusest päästeameti bürokraatliku suhtumise vastu on mitut puhku olnud lugeda ka Lääne Elust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments