Linnus avas suvehooaja

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Linnuse sihtasutuse juht Ülla Paras (vasakul) avas linnuses uue, toomhärradest ja piiskoppidest rääkiva näituse. Foto: Arvo Tarmula
Linnuse sihtasutuse juht Ülla Paras (vasakul) avas linnuses uue, toomhärradest ja piiskoppidest rääkiva näituse. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu piiskopilinnus alustas uut hooaega traditsioonilise avatud uste päevaga.

Keskpäevase kellahelina järel kandus avaüritus toomkirikusse, kus kevadisi laule laulis Tallinnast külla saabunud naisansambel “Rukkilill”.

“Loodan, et ka ilmataat märkab, et meil on suvehooaeg,” ütles  piiskopilinnuse sihtasutuse juht Ülla Paras avatud uste päeva sisse juhatades.

Paras kasutas juhust, et tänada neid, kes linnuses aastate jooksul toimetanud ja külalisi vastu võtnud. “Tagasivaatamishetk on sellepärast, et järgmine kevad tuleb linnuses teisiti,” ütles Ülla Paras, vihjates linnuse ja Haapsalu muuseumide baasil tänavu loodavale sihtasutusele.

“Aga linnus jääb ikka linnuseks ja uut ekspositsiooni avades tõdesin, kui rikas on linnuse ajalugu,” jätkas linnuse sihtasutuse juht.

Koos uue hooajaga avati linnusemuuseumis uus näitus “Saare-Lääne piiskopkond. Mälestus 300-aastasest riigist”, kus on esile tõstetud linnuses sajandite jooksul tegutsenud piiskopid ja toomhärrad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
make money online
10 aastat tagasi

Im thankful for the article.Really looking forward to read more. Awesome.