“Pilvede all” meeskond võttis vastu Alveri preemia

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Foto: Arvo Tarmula
Urmas Sukleselt (vasakul) võttis Alveri auhinna vastu telesarja "Pilvede all" produtsent Toomas Kirss. Foto: Arvo Tarmula

Esmaspäeva pärastlõunal andis Haapsalu linnapea Urmas Sukles telesarja “Pilvede all” meeskonnale üle Alveri auhinna.

Haapsalu linnavalitsus otsustas sarjategijaid tänada Haapsalu tuntuse suurendamise eest. Suklese sõnul kerkis tänavusi Alveri preemia kandidaate arutades seriaali “Pilvede all” nimi üsna kohe esile ja esiritta see jäigi. Linnapea lisas, et otsus on kindlasti ebatavaline, sest pole teada, et telesarju sel viisil Eestis tänatud oleks.

“See, mida “Pilvede all” on kahe aastaga Haapsalu linna jaoks teinud, on märkimisväärne,” ütles Sukles. Ta lisas, et näiteks Fra Mares puhkavad inimesed paluvad näidata ruume, kus telesarja filmitud on.

“See on nagu meie “Pilvede all” üks õdedest”,” ütles sarja produtsent Toomas Kirss preemiataiest vastu võttes.

Kirss tunnistas, et selle üle, millist Eesti väikelinna sarjas mõeldakse, arutleti päris pikalt. Kõne all oli nii Pärnu kui ka Rapla, sest Haapsalu tundus esialgu olevat Tallinnast liiga kaugel.

“Aga kui sõitma hakkad, saad aru, et Haapsalu pole üldse kaugel ja praegu ei kujutaks keegi Eestimaal ette, et need tüdrukud võiksid elada kusagil mujal kui Haapsalus,” tunnistas Kirss.

Produtsent lisas, et sarja on olnud Haapsalus väga hea teha ja kohalikud inimesed on sarjameeskonda hästi suhtunud. Abivalmidust oli Kirsi sõnul tunda juba siis, kui ta mõned aastad varem “Kelgukoerte” osi Haapsalus filmimas käis.

“Seda sarja on olnud siin väga hea teha. Aitäh, Haapsalu inimesed, et olete meid siin vastu võtnud. Teist on ainult head mälestused,” ütles Toomas Kirss.

Üks “Pilvede all” peategelasi, Haapsalus elavat Albertit mängiv Ain Lutsepp ütles, et teda seob nüüd Haapsaluga rohkemgi kui mälestused. Nimelt sai ta nn Sirje pansionaadi ehk tegelikult Metsa 58 omanikult tammevõrseid, mis on nüüd kenasti potis idanenud ja kasvanud. Neist üheksast väikesest tammest kavatseb näitleja oma suvekodus rajada väikese tammetee.

Esmaspäeval tunnustas Haapsalu linn ka läinud aasta parimat ehitist ja konkursi “Värviline Haapsalu” parimaid.

Haapsalu parimaks ehitiseks tunnistati renoveeritud Jaani 10, mis kuulub põllumajandusministeeriumile ja kus on peavarju leidnud põllu- ja maamajandusega seotud asutused.

Konkursil “Värviline Haapsalu” osales 16 majaomanikku, kellest töö viis lõpuni kümme majaomanikku.

Linnavalitsus tunnustas tehtu eest Raudtee tn 3 omanikku Ants Hallikut, Wiedemanni 18 omanikku Ingrid Gunhild Kvarnhedeni ja Sadama 31/32 omanikku Rannarootsi muuseumi.

Eripreemia sai Koidula 13 hoone korrastamise eest Kardo Seppi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Laupäeval ootab “Pilvede all” haapsallasi filmivõtetele | Lääne Elu
9 aastat tagasi

[…] Haapsalu linnavalitsus otsustas sarjategijaid 2013. aastal Haapsalu tuntuse suurendamise eest tänada ning andis “Pilvede all” meeskonnale Alveri preemia. […]