Linn maksab juulist 100 eurot matusetoetust

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Haapsalu linnavolikogu soostus reedel linnavalitsuse ettepanekuga kehtestada linnas 1. juulist matusetoetus.

Linnavolikogu liikmeilt tulnud ettepanek oli maksta matusetoetust 150 eurot, kuid linnaeelarve lubab tänavu arvestada vaid 100 euroga, selgitas linnapea Urmas Sukles.

Linnavalitsus vaatab toetuste summa igal aastal üle, lisas Sukles.

Aastas sureb 120–130 Haapsalu linna kodanikku.

Ingrid Danilovi küsimusele, milliseid toetusi linnavalitsus veel sisse kavatseb viia ja kas need ei võiks korraga volikokku tuua, vastas Sukles: „Kuulen su hääles irooniat.”

Suklese sõnul võib sügisel kõne alla tulla üks lastetoetus, võimalik et näiteks ranitsatoetusena. See aga selgub septembris, mil on näha, kuidas maksud linnale laekuvad.

Ülle Kruus küsis, kas linnavalitsus on kaalunud võimalust maksta toetust n–ö vajaduspõhiselt, mitte kõigile, vastas Sukles, et see küsimus on sotsiaaldemokraadi kohta üllatav. Sukles pidas mõistlikuks, et kõik saavad matusetoetust, sest niigi kurva sündmuse puhul liigset bürokraatiat tekitada oleks kohatu.

Hiljaaegu kehtestas linnavolikogu kahes jaos makstava sünnitoetuse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lembitu
10 aastat tagasi

Keskerakonnalt juba teine konkreetne ja positiivne liigutus viimase kuu jooksul. Sünnitoetuse tõstmine oli muidugi sümpaatsem, aga matusetoetus on ka vajalik asi.

Gen.
10 aastat tagasi

Aga miks pole linna kodukal matusefirma linki ??

olukord
10 aastat tagasi

Nüüd jääb ainult üle oodata, millal kohalik matusebüroo oma hindu veelgi kõrgemaks tõstab.

muig
10 aastat tagasi

Sügisel on valimised. Hea ette näidata, et mis kõik tehtud. Linn võiks pigem madalapalgalistel linnatöötajatel palka tõsta. Matusetoetus on kõigile sama sama ja ei ma usu, et mõni, kes seda ei vaja, kuid õigust omab, taotlemata jatab.

ütlen
10 aastat tagasi

Ridala vallas on kasulikum surra.

Faheem
9 aastat tagasi
Reply to  ütlen

This was painful to ready both beucase my heart aches for you and Ryan and beucase the reality of it brought back memories of nearly the exact same thing that happened to me. The crampiness followed by ever-increasing amounts of blood and the sense of panic followed by intense loss. Oh it’s awful. I remember letting go of all the dreams I had, too.The hopeful thing is I can say is that later, when I least expected it (for various reasons), POOF! I was pregnant. And had a healthy, fabulous baby boy who has grown into a smart, charming, hilarious… Loe rohkem »

Gen.
10 aastat tagasi

Asi seegi,saab vähemalt sussid ja suupillimuusika. Aga Ülle võiks lasta end balsameerida….