Juhtkiri: Matusepopulism

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Linnavolikogu viis Keskerakonna fraktsiooni kuuluvat liiget on teinud ettepaneku seada Haapsalus sisse matusetoetus.

Pärast riikliku matusetoetuse kaotamist neli aastat tagasi satuvad paljud pered lähedase kaotuse puhul raskesse olukorda, sest ka hädapärased matusekulud käivad üle jõu.

Sellepärast on volikogu liikmete algatus igati õigustatud ja väärib toetust.

Praegu on Läänemaal vaid neli omavalitsust, kus pole määratud kindlat summat matusetoetuseks. Neist Ristil ja Kullamaal toetust küll makstakse, aga selle saamiseks tuleb esitada avaldus ja kulusid tõendada.

Enamik Läänemaa omavalitsusi maksab matusetoetust ligi 200 eurot või rohkem.

Seepärast kõlab veidi õõnsalt Haapsalu volikogu esimehe Jaanus Karilaiu retoorika, nagu oleks Haapsalu Keskerakonna–Reformierakonna kohalik võim vastuvoolu ujumas ja millegi suurega hakkama saamas.

Matusetoetuse kehtestamine on õige, aga ajastus pool aastat enne kohalikke valimisi paneb kahtlema, kas seda ei tehta mitte valijate häälte pärast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
OK!
11 aastat tagasi

Karilaid tõmbab siit uttu kohe kui saab Riigikokku! Kogu eeltöö käib Toompea nimel. Tahad Karilaiust lahti – hääleta tema poolt, tema saab suure palga ja hea elu peale ning me ei kuule temast enam!!! Järgmiste valimisteni.:)

tõnu
11 aastat tagasi

Elagu mees kus tahes,aga mees on asja eest valmis võitlema ja ka võitleb.Selge, et mitmele inimesele ühe inimese tekk sooja ei anna, igaüks sikutab oma poole (ma mõtlen linna eelarvet).Elu on ju kompromisside leidmine.
Palju asju on ju mõtlemises kinni – olgu ta kirjutaja või tavainimene. Kui teed midagi või ei tee ikka saad kriitikat. Albikära -Ants tuleb meelde.

pärn
11 aastat tagasi

Kurat, sellest Karilaiust on juba täiesti siiber. Kogu aeg tahab kuskil esikaanel olla. Tõmmaku siit igaveseks uttu, kuna pole siin päevagi elanud. Kirjutagu ja tegutsegu Tallinnas, kus ta tegelikult elab.

kodanik
11 aastat tagasi

mina ei tea peale Karilaiu ühtegi läänlast, kelle alalisse repertuaari kuulub Kreeka teema…

Maali
11 aastat tagasi

Mul LE-ga sama küsimus: miks pole seda toetust juba ammu sisse seatud? Ilmselgelt on ettepanek ajastatud valimisteks.

juuli
11 aastat tagasi
Reply to  Maali

ilselt sellepärast et eelarves ei jätkunud selleks raha, vahepeal oli puudus rahast nii suur, et ka linnasauna toetus võeti ära, samuti ujula kasutamise soodustust vähendti, rääkimata puuetega inimeste toetuse vähendamisest jne. eks ootame populismi kartuses järgmiste valimisteni ja kingime niikaua raha kreekale.

NT
11 aastat tagasi

Juhtkiri on parim näide poulismist ehk kes on ajalehe omanik.