Riiklik matusetoetus taastatakse

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Riigikogu võttis kolmapäeval vastu sotsiaalhoolekande seaduse muudatuse, millega taastatakse matusetoetus. Toetuse väljamaksmise üle hakkab otsustama omavalitsus.

Seadusemuudatuse järgi ei hakata matusetoetust maksma riigilt otse matusekorraldajale, vaid raha suunatakse toetusfondi kaudu kohalikele omavalitsustele. Raha eraldamisel lähtutakse põhimõttest, et iga surmajuhtumi kohta saaks matusekorraldajatele maksta keskmiselt 250 eurot toetust. Seda, kellele ja mis summas matusetoetus välja makstakse, on õigus otsustada omavalitsustel.

Samuti saavad omavalitsused raha kasutada nende lahkunute matuste kulude katmiseks, kellel pole omakseid ja kelle matuse korraldab omavalitsus.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments