0

Riiklik matusetoetus taastatakse

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Riigikogu võttis kolmapäeval vastu sotsiaalhoolekande seaduse muudatuse, millega taastatakse matusetoetus. Toetuse väljamaksmise üle hakkab otsustama omavalitsus.

Seadusemuudatuse järgi ei hakata matusetoetust maksma riigilt otse matusekorraldajale, vaid raha suunatakse toetusfondi kaudu kohalikele omavalitsustele. Raha eraldamisel lähtutakse põhimõttest, et iga surmajuhtumi kohta saaks matusekorraldajatele maksta keskmiselt 250 eurot toetust. Seda, kellele ja mis summas matusetoetus välja makstakse, on õigus otsustada omavalitsustel.

Samuti saavad omavalitsused raha kasutada nende lahkunute matuste kulude katmiseks, kellel pole omakseid ja kelle matuse korraldab omavalitsus.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz