Lääne Elu paberleht 27. aprillil

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Õõvafestivali avaõhtul tundsid mõned külastajad end eriti mõnusalt – Haapsalu veekeskuses olid üles seatud rannatoolid, filmi sai vaadata ka basseinist täispuhutaval madratsil. Foto: Markus Sein
Õõvafestivali avaõhtul tundsid mõned külastajad end eriti mõnusalt – Haapsalu veekeskuses olid üles seatud rannatoolid, filmi sai vaadata ka basseinist täispuhutaval madratsil. Foto: Markus Sein

Õõvafestival avati müriseva rongkäiguga

Haapsalu õudus– ja fantaasiafilmide festivalile andsid neljapäeva õhtul avapaugu mööda peatänavat vana surnuaia juurest kultuurikeskusse liikunud zombi’d mootorratastel.

Avamisõhtul oli kohal ka Lääne maavanem Innar Mäesalu. „Räägitakse, et seepe ja happy end’iga filme vaadatakse, sest enda elu on nii miserable. Ju siis on siinolijate elu nii õnnelik,” naljatas maavanem, kelle sõnavõtt oli inglise–eesti segakeeles, sest publik on rahvusvaheline.

Lääne Elu küsis õõvafilmifestivali külastajailt: Mida tulite HÕFFilt otsima?

IRLi linnapeakandidaat on Merle Mäesalu

Neljapäeva õhtul kinnitas IRLi Haapsalu osakond linnapeakandidaadiks sügisestel kohalikel valimistel maavalitsuse ametniku Merle Mäesalu.

Maavalitsuses arengu– ja planeerimisosakonda juhtiv ja vahepeal üheksa kuud Lääne maavanema kohuseid täitnud Mäesalu pole seni poliitikas kaasa löönud, kuid et IRLi ettepanek oli ahvatlev, otsustas ta selle vastu võtta. Nädalapäevad tagasi astus ta IRLi liikmeks.

„Ma olen realist ega arva, et linnapea isiku vahetusega eelarve hüppeliselt kasvaks, aga kõige suurem probleem on, et asudes vaid 100 kilomeetri kaugusel Tallinnast, on Haapsalu ääremaa,” ütles linnapeakandidaat.

Loe artikli lühiversiooni siit.

Maavalitsus sai avalike suhete juhi

Eilsest töötab Lääne maavalitsuses avalike suhete peaspetsialistina Maris Saar.

„Esialgu elan sisse,” ütles Saar eile, esimesel tööpäeval.

Loe lugu siit.

Goldenbecki baar seisab jõude

Kullamaal alles mullu valminud Goldenbecki baari uksed on olnud sel aastal suletud, vald otsib ruumidele tulutult uut rentnikku.

Aasta lõpus politseisse jõudnud intsident alaealisega, kes väidetavalt ostis Goldenbeckist kinniselt ürituselt alkoholi, sundis vallavanemat baari pidamise korda karmistama: igasugune alkoholimüük tulnuks vallavanemaga täpselt kooskõlastada. Vald näeb ettevõtet kohvikuna, mitte kõrtsina.

Neil tingimustel ei olnud endine rentnik nõus baari edasi pidama.

Rannamõisa jõgi saab uue silla

Martnas algas sel nädalal Rannamõisa jõe silla remont, mis läheb maksma 170 000 eurot.

Välja vahetatakse kogu sillaplaat, paigaldatakse enne remonti praeguse silla kõrvale 3,6 meetri laiune ajutine sild, et saaks liigelda ja betoonitöid kiiremini teha.

Õpilasfirmade tase on tänavu kõrge ja tipus on konkurents tihe

Õpilasfirmade tipus on tihe konkurents, näitas kolmapäeval Haapasalu kultuurikesksues peetud lõppvõistlus.

Läänemaalt pääses finaali Haapsalu salli turundusega tegelev Wiedemanni kooli firma, kuid auhinnalistele kohtadele tulid peamiselt Tartu ja Tallinna koolid. Erand oli Paide gümnaasimi firma Lusmägi, kelle kitarritarvikuid on müüdud isegi Jaapanis.

Loe osa artiklist siit.

Põlenud maja uuestisünd

Kaks aastat tagasi põlenud Haapsalu lastekodu asemele on kerkinud uus maja — kui poleks vahepeal näinud varemeid, nende lammutamist ja uue hoone kerkimist, ei saaks eemalt vaadates arugi, et midagi on muutunud.

„Vägev maja,” on Haapsalu hoolekandeasutuse juht Peeter Alekand tulemusega rahul. Vägevaks teeb maja tema hinnangul nii läbimõeldud projekt, sisekujundus, sisustus kui ka ehituskvaliteet.

Telefon asendab töövihikut

Tuleviku klassiruum: nutiõpetaja kõneleb videos, töövihikut asendab mobiiltelefon, klassikaaslased istuvad teisel pool ookeani.

Sügisest muutub Tallinna ülikooli Haapsalu kolledži klassiõpetaja eriala õppekava, koolitama hakatakse nutiõpetajaid. See tähendab, et kuni kolmandik õppekavast seotakse haridustehnoloogiaga ehk laste õpetamisel tehnoloogia kasutamisega.

 Massu maneež pidas eile avapidu

Eile õhtul avas Massu ratsaklubi Leader–projekti toel 81 000 eurot maksma läinud maneeži. See on saja kilomeetri raadiuses ainus maneež ja mõeldud eelkõige ümbruskonna lastele–täiskasvanuile, mitte turistidele.

Praegu käib Massus trennis 40 ümbruskonna last ja täiskasvanut, trennid on viis, vahel ka kuus päeva nädalas.

Haapsalu õudus– ja fantaasiafilmide festivali juht Maria Reinup pidas Lääne Elu jaoks päevikut.

Tantsurühmad tervitavad kevadet

Kolmapäeval kell 19 astuvad Haapsalu kultuurikeskuse teatrisaali lavale kõik Ulrika Graubergi tantsurühmad ja Malle Õiglasega kahasse juhendatav Läki Tantsule. Kõik rühmad on ühel laval esimest korda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Bart
10 aastat tagasi

Hea meel lastekodu pärast.
Ei ole kuulnud et 20 aasta jooksul oleks Haapsalus tavalastele uut lasteaeda ehitatud miks riik selle eest hoolt ei kanna?

A8
10 aastat tagasi

Minu ratsu ei vaja maneezi. Samuti ei söö kaeru. Imeb bensu 15l sajale ja kappab nagu pöörane.

kodanik
10 aastat tagasi

Põnev teema teil.

Hobune
10 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Uuemõisas ikka täitsa valmis jah, eelmine aasta ka võistlused seal peetud juba. Kui veel nokkida siis Sassi tallil ka maneež pärnumaal. Sinna ka ca 70km. Aga tore, et ikka hobuteemadel kirjutatakse ja kindlasti maneežide ehitus aitab populariseerida ratsasporti meie kandis. Ja Massu rahvale jõudu ja jaksu!

varsa aru
10 aastat tagasi
Reply to  Hobune

huvi võib kergesti kaduda, kui Hobune kilomeetritest kaugemale ei jõua. Ilmselt ajakirjanik ei aimanud, et peab hakkama hobusega vaidlema

Kaie Ilves
10 aastat tagasi
Reply to  varsa aru

Tõesti mitte.

Hobune
10 aastat tagasi
Reply to  varsa aru

Hobune jõuab ka kilomeetritest kaugemale, tahtsin lihtsalt teada anda, et ka lähemal on suurepärased võimalused olemas. Kena kevadet teile ka

Hobune
10 aastat tagasi

Uuemõisas täitsa valmis ja delfi kaart näitas ca 72 km.

Kaie Ilves
10 aastat tagasi
Reply to  Hobune

Uuemõisat saigi silmas peetud selle (ümardatud sajaga.) Aga minu teada ta päris valmis pole. Kui tõesti on, siis on see fakt minule olnud tõesti teadmata ja palun vabandust.

Hobune
10 aastat tagasi

See on saja kilomeetri raadiuses ainus maneež … ajakirjanik võiks ennast ikka asjadega kurssi viia. Uuemõisa tallil ka maneež ja Ridala tallil ka kohe kohe valmimas.

Kaie Ilves
10 aastat tagasi
Reply to  Hobune

Valmimas, aga mitte valmis. Ja kui mitu km siis Massust Ridalasse või Uuemõisa õigupoolest on? 50? 70? Ca 100?