Pooltel läänlastel on elukaaslane

Madiken

madiken@le.ee

Läänemaa 20 773 elanikust pooled elavad koos partneriga, pooled ilma. Partneriga koos elajatest enamus, ligi 7000 inimest elavad koos oma seadusliku abikaasaga, ülejäänud on vabaabielus.

Statistikaamet avaldas täna rahvaloendusel kogutud rahvastiku demograafilised näitajad, pressikonverentsil tutvustati statistikat laste sünnitamise kohta.

Ridala, Nõva, Taebla ja Vormsi vallas on partneriga koos elavaid inimesi pisut rohkem. Ristil on partneriga ja ilma elajaid võrdselt. Teistes Läänemaa omavalitsustes on üksikuid veidi enam.

Sealjuures on Läänemaa meeste hulgas partneriga koos elajaid rohkem kui üksikuid, kuid naiste hulgas on olukord vastupidine – ilma partnerita elavaid naisi on pisut rohkem.

Kõige rohkem lapsi on Läänemaal sünnitanud Martna valla naised (2,2–2,4 last naise kohta). Kõige vähem aga Haapsalu linna, Ridala ja Kullamaa valla naised, kus naised on sünnitanud keskmiselt 1,6–1,8 last, mis ei ole rahvastiku taastootmiseks piisav näitaja.

Võrreldes 2000. aasta rahvaloendusega on Eestis kahanenud seaduslikus abielus olijate ja abikaasast lahus elajate protsent, tõusnud on vabaabielude ja partnerita elajate osakaal rahvastikust. Koos seadusliku abikaasaga elavaid inimesi on rohkem kui partnerita inimesi ainult kõrgharitute seas. Kõige vähem on abikaasaga elavaid inimesi põhi- või vähema haridusega inimeste seas.

Läänemaa

Elanikke kokku: 20 773
Seaduslikus abielus: 7 780
Lahutatud: 2 799
Lesk: 2 359
Perekonnaseis teadmata: 231
Kooselus partneriga: 10 248
.. neist seadusliku abikaasaga: 6 926
.. neist vabaabielus: 3 322
Partnerita: 10 425

Allikas: statistikaamet

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments