Haapsalus käib õpilasfirmade lõppvõistlus ja arengukonverents

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Haapsalu Wiedemanni gümnaasiumi õpilasfirma mPadArt liikmed pidid oma firmat tutvustama nii žüriile kui ka ajakirjanikele. Foto: Arvo Tarmula
Haapsalu Wiedemanni gümnaasiumi õpilasfirma mPadArt liikmed pidid oma firmat tutvustama nii žüriile kui ka ajakirjanikele. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu kultuurikeskus on täna ettevõtlike noorte päralt, sest rõdusaalis käib väikelinnade arenguseminar, mille eesmärk on julgustada inimesi ettevõtlusega tegelema. Jalutussaalis aga peetakse õpilasfirmade finaalvõistlust.

Arenguseminar käib Ettevõtlike Noorte Koja JCI eestvedamisel, sinna on oodatud ettevõtlusega tegelevad ja ettevõtlusest huvitatud. Konverentsile registreerus umbes 70 inimest. Kohalikust ettevõtlusest ja kohalikest võimalustest räägivad Aivar Kroon, Ott Sikemäe, Oliver Pets ja Cynne Põldäär. Koit Uus kõneleb ettevõtja rollist ühiskonnas.

Õpilasfirmade lõppvõistlusele pääses kokku 16 firmat üle Eesti, kuid suurem jagu firmasid oli Tallinnast ja Tartust. Palju firmasid oli Tartu Hugo Treffneri gümnaasiumist ja Tallinna 21. koolist.

Läänemaalt pääses finaali Wiedemanni gümnaasiumi õpilasfirma mPadArt, kes turundab Haapsalu salli laias maailmas. Juba on  käidud õpilasfirmade laadal Viinis ja Riias. „Viinis müüsime kolm salli, Riias nii hästi ei läinud,” ütles Kristjan Reispärk, kes on firmas personali– ja finantsjuht. Peale tema on firmas veel Tõnu Heinorg ja Jürgen-Heinrich Hints.

„Kolm noormeest ja müüvad käsitööd,” nimetas Kristjan Reispärk nende firma trumbi. Firma on praegu 90 euroga kasumis.

Noormehed on end Haapsalu salli mustrite ja ajalooga kurssi viinud. Sallid saab firma Haapsalu käsitööseltsilt.

Parim õpilasfirma selgub täna kell 16.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments