Lääne Elu paberleht 25. aprillil

Madiken

madiken@le.ee

Septembriks saab Rohuküla sadam korraliku kaubakai ja siis saab sadama kaudu välja vedada ka hakkpuitu ja muud puistekaupa. Foto: Arvo Tarmula
Septembriks saab Rohuküla sadam korraliku kaubakai ja siis saab sadama kaudu välja vedada ka hakkpuitu ja muud puistekaupa. Foto: Arvo Tarmula
Septembriks saab Rohuküla sadam korraliku kaubakai ja siis saab sadama kaudu välja vedada ka hakkpuitu ja muud puistekaupa. Foto: Arvo Tarmula

Õudus– ja fantaasiafilmide festival murrab kultuurikeskusest välja

Neljapäeval algav õudus– ja fantaasiafilmide festival toob kaheksandat korda Haapsallu viimaste aastate õõva– ja fantaasiafilmide paremiku.

Et HÕFF kuulub sellest aastast Euroopa fantaasiafilmide ühendusse, on festivalil esimest korda kavas ka võistlusprogramm.

Lugu saab lugeda siit.

Läänemaalt pärit Maris Jõgeva hakkab juhtima vabakondi

Vabaühenduste liidu EMSL juhatajana asub augustis tööle Läänemaalt pärit Maris Jõgeva, kes töötab praegu Avatud Eesti Fondis vabaühenduste fondi koordineerijana.

Saladus nimega R–Hooldus

Kuigi asjaosalised väidavad, et Reformierakonna rahastamisega seotud R–Hoolduse tegevus vastas 1999. aastal kehtinud seadustele, on vähemalt neli head põhjust, miks nad peaksid nüüd R–Hoolduse asjus selgust tooma, kirjutab Lääne Elu arvamusküljel Äripäeva peatoimetaja Aivar Hundimägi.

Turvalisus — kas meie kätes või iseenesestmõistetav?

Haapsalu politseijuht Margus Kaldma kirjutab, et kogukonna turvatunde tõstmisele saavad kaasa aidata inimesed ise – kas või tähelepanelikkusega ümbritseva suhtes ja naabrivalvesüsteemis osalemisega, eriti aga vabatahtliku ehk abipolitseinikuna.

Lugu saab lugeda siit.

Rohuküla sadam ootab puidulaeva ja ehitab kaubakaid

Rohuküla sadamat piiravad mere poolt jäävallid ja maa poolt lõputud puiduvirnad. Puitu seisab ka sadama asfaldiplatsidel, sest jää ei lase kaubalaevu sadamasse.

Jää aga ei ole kaubalaevadele ainuke takistus. Kaubakai ehk kai nr 1 on aastavahetusest saadik üks suur ehitustanner. Kaisein on mere poolt juba kindlustatud, praegu nakitsevad ekskavaatorid kai seest välja suuri betoonilahmakaid.

Lihulast pärit Tõnis Mölder juhib kesknoori

Keskerakonna noortekogu valis laupäeval oma uueks juhiks Lihulast pärit Tõnis Mölderi.

Pärandiralli jõuab laupäeval Haapsallu

Pärandiaasta puhul mööda Eestit tiirutav pärandiralli jõuab laupäeval Haapsalu Rannarootsi muuseumi, et arutleda teemal, mis on pärand ja jagada praktilisi näpunäiteid vanade majade korrastajaile.

Lugu saab lugeda siit.

Haapsalu tahab, et Tallinn jäädvustaks Laikmaa mälestust

Haapsalu linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid saatis Tallinna linnavolikogu esimehele Toomas Vitsutile kirja, milles teeb ettepaneku jäädvustada Tallinnas Pikal tänaval Ants Laikmaa mälestust.

See võiks olla midagi enamat kui mälestustahvel, pakuvad kirjas Karilaid ja Ants Laikmaa majamuuseumi perenaine Eha Nõmm.

Avati kestvus– ja motokrossi hooaeg

Nädalavahetusel algas kestvuskrossi hooaeg ning jagati Balti mere karikat motokrossis. Kokku oli kahe päeva peale paigutatud kaks võistlust Eestis ja üks Lätis, millest võtsid osa ka Lääne MK krossisõitjad.

Jalgpalli meistrivõistluste III liiga algas kaotustega

Mullune IV liiga läänetsooni võitja Läänemaa jalgpalliklubi pidas reedel oma esimese Eesti meistrivõistluste III liiga kohtumise, kui sõideti külla Rapla JK Atlile.

Võrkpalliliigas pärjati maakonna meistrid

Läänemaa võrkpallimeistriks pärjati Palivere I meeskond, kes võitis finaalis pingelise võistluse Kullamaaga 3:1.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments