0

Kunstigümnaasiumi häbelikud poisid tegid kosmeetikafirma

Lehte Ilves

Lehte Ilves

lehte@le.ee

dfghjklö
Kunstigümnaasiumi noored tegid eduka kosmeetikafirma. Foto: Arvo Tarmula

Tartu kunstigümnaasiumi majandusharu 11. klassi poiste kosmeetikafirma Trio de Jacks pääses ligi 250 õpilasfirma seast täna Haapsalus peetud lõppvooru ehk 16 parema sekka.

Mõte kosmeetikafirmast sündis arutelust, et enne pühi peetakse kaubanduskeskutes igasugu laatasid ja et peamised ostjad on naised. Võiks neile midagi teha, ja nii, et seda kõlbaks ka kinkida, arutlesid poisid.

„Nii sündisid kehakoorijad,” ütles firma tegevjuht Ragnar Palla.

Et aga Eesti kosmeetikatööstuse nõuded on karmid, pidid nad endale leidma vastavate lubadega koostööpartneri, kes nende mõeldud kehakoorijad ja soolasegud valmis teeks. Leidsid Signe Seebid OÜ.

Kohvi, sidruni ja greibi kehakoorijad on poiste endi idee põhjal valmistatud. Esimesed ilusad kehakoorimiskreemi purgid jõudsid turule jaanuaris. Mõne kuuga on kaubaks läinud 250 purki — laatadel Tartus, Tallinnas, Pärnus ja kahel Läti laadal. Üks müügikanal on ka Facebook.

Kolme klassivenna töö on kreemide pakendamine, kujundamine ja müük.

Poisid teevad koostööd Eesti Vähiliiduga — selle märgiks kandsid nad ülikonnarevääril roosast lindist lipsu. Iga toote pealt annetavad poisid vähiliidule teatud summa: kuue–eurose kehakoorija pealt 50 senti, vannipiima pealt 30 ja vannisoolamuffinilt 10 senti.

Küsimusele, miks nad õpilasfirmaga jändama hakkasid, vastas finantsjuhina tegutsev Rait Palla: „Tulevikule mõeldes, et õppida suhtlema ja saada kogemusi.”

„See aasta on meile palju juurde andnud,” tunnistas Ragnar Palla. Tema jutu järgi olid nad varem väga tagasihoidlikud poisid. Kui nad firmaga hakkama said, üllatas see nii nende tuttavaid kui ka õpetajaid. Kõik leidsid, et poisid on muutunud jutukaks ja ettevõtlikuks, oskavad end väljendada.

„Et oleme 16 parema firma seas, näitab, et me ei ole oma tööd kehvasti teinud,” sõnas poistest kõige jutukam Ragnar Palla.

Küsimusele, mida nad tulevikus tegema hakkavad, vastas Ragnar Palla: „Lõpetame kooli kõigepealt ära, võtame päeva korraga.”

Tartu kunstigümnaasiumis konkureeris tänavu lõppvõistlusele 7 õpilasfirmat.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz