Lääne Elu paberleht 23. aprillil

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Lihula tihedaima asustusega Ristiku piirkonnas käis laupäeva keskpäeval kõike muud kui tavapärane tegevus. Foto: Andres Hion
Lihula tihedaima asustusega Ristiku piirkonnas käis laupäeva keskpäeval kõike muud kui tavapärane tegevus. Foto: Andres Hion

Haapsalu liiklus on autode poole kaldu

Haapsalu vanalinna liikluskorraldus on autoliikluse poole kaldu ja linnas on nõuetekohaseid ülekäiguradu vähe, selgub Haapsalu kolledži liiklustudengite tehtud uuringust.

Vargused on Läänemaalt peaaegu kadunud

Selle aasta esimese kolme kuuga on Läänemaal varguste arv tunduvalt vähenenud, perevägivalla kohta on aga teateid varasemast rohkem.

„Varguste arv on meeletult kahanenud. Läänemaal pole viimasel ajal tõsiseid kuritegusid — on ainult roolijoodikud ja korduvalt vahele jäänud pisivargad,” ütles Läänemaa politseijuht Margus Kaldma.

Sissetungimisega varguste arv on möödunud aasta sama ajaga võrreldes kahanenud viis korda — 45 episoodilt kaheksale; metallivarguste arv 11–lt ühele.

Eestlus on võimalik säilitada rahvusriigiga

Eestlase identiteet on lahja ja ta on nõus selle pahatihti silmagi pilgutamata vahetama ilusate asjade või soojema kliima vastu. Seepärast ei püsi eestlus rahvusriigita, kirjutab arvamusküljel Andres Arrak.

Lihulas oli linnalahing

Nädalavahetusel pidas Lihulas linnalahingut 45 Lääne maleva kaitseliitlast. Majade lähedale oli kaheks päevaks üles seatud sõjaväelaager. Lihula tihedaima asustusega Ristiku piirkonnas käis laupäeva keskpäeval kõike muud kui tavapärane tegevus.

Jääteedel sõitis lõppenud hooajal 33 545 sõidukit

Lõppenud talvel sõitis kolmel jääteel kokku 33 545 sõidukit, maanteeamet kulutas jääteedele ligi 142 000 eurot. Kõige elavam liiklus oli Haapsalu–Noarootsi 3,9 km pikkusel jääteel, kus sõitis kokku 19 979 autot, ütles maanteeameti pressiesindaja BNSile.

Käsitööselts pidas aastanäitust

Esmaspäeval oli Haapsalu sotsiaalmajas ühepäevane suur kevadnäitus Haapsalu käsitööseltsilt. Aasta jooksul valminud esemeid ei jõudnud üle lugeda keegi, kõik näitusele ei mahtunudki, ütles käsitööseltsi liige Silvi Saarlo.

Tõmbekeskuste reformi on omavalitsustel usku vähe

Läänemaa omavalitsusjuhid võtsid umbusuga vastu regionaalministri saadikud, kes tutvustasid tõmbekeskustel tuginevat haldusreformikava. „Mida hiljem, seda radikaalsem reform tuleb,” ütles Läänemaa omavalitsusliidus esinenud Sulev Valner —  hiljutine tippajakirjanik, kes töötab nüüd siseministeeriumis omavalitsusreformi projektijuhina. „Mida rutem reform toimub, seda parem omavalitsustele,” lisas regionaalminister Siim–Valmar Kiisleri nõunik Taavi Linnamäe.

Vidruka ja sanatoorse kooli ühiseks nimeks saab Haapsalu Viigi kool

Sügisest ühe koolina tegutsema hakkavate Haapsalu sanatoorse internaatkooli ja Vidruka kooli ühine nimi on Haapsalu Viigi kool ja koolijuhiks saab sanatoorse kooli praegune direktor Jaak Paesüld.

Heino Noor sai promenaadile mälestustahvliga pingi

Selle aasta esimene nimeline pink pandi läinud pühapäeval Haapsalu linna aukodanikule Heino Noorele ja tema vanemaile.

Publik: „Juhe koos?!” oli hea, muusikateater peab jätkama

Kahel õhtul Haapsalu kultuurikeskusse täissaali toonud gümnaasiuminoorte muusikal „Juhe koos?!” oli vaatajate sõnul õnnestumine, muusikateatri traditsioon peaks kindlasti jätkuma.

SEE teatri lavastus võitis festivali peaauhinna

SEE teatri „Limonaadi Ets” võitis nädalavahetusel Hiiumaal provintsiteatrite festivalil grand prix’. Haapsalu gümnaasiumi teatritrupp Või Midagi Sellist pälvis Jõgeval peetud gümnaasiumiastme kooliteatrite riigifestivalil laureaaditiitli.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
See on
11 aastat tagasi

…selge poliitikute ultimaatum:mida hiljem reform tuleb,seda radikaalsem ! Kui oleks mõne liitumise vastu oleva omavalitsuse volikogus,siis saadaks kindlasti naise-lapsed välismaale. Aga ise oleme tegelikult süüdi,et selline kamp valitseb – kordades parema elatustasemega Kreekale kingiti 5 (viis !) miljonit euri dividenditulu,oma riigis aga suletakse koole- päästekomandosid…