Vidruka ja sanatoorsest koolist saab Viigi kool

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Haapsalu sanatoorsest internaatkoolist ja Vidruka koolist saab sügisel Haapsalu Viigi kool.

See nimi sai sanatoorse kooli nimekonkursil enim hääli, ütles kooli direktor Jaak Paesüld.       
„Haapsalu SIK ehk sanatoorne internaatkool oli bränd ja seda tuntakse üle Eesti,” oli Paesüllal vanast nimest natuke kahjugi. „Aga enamik koole on juba võtnud endale uue nime ja kaotanud nimest sõna „sanatoorne”.”

1. septembril alustab Viigi kool õppetööd kolmes kohas nagu praegugi: Haapsalus Suur–Mere ja Kastani tänaval ning Vidruka külas. Lapsi hakkab uues koolis õppima 150 ringis. Praegu on sanatoorses koolis 117 õpilast.

Uuest koolist saab üks suuremaid riiklikke üldhariduskoole Eestis, ütles Paesüld.
Lastele ja lapsevanemaile ei muutu uues koolis midagi ja ka töötajaid ei oota lauskoondamine, rahustas Paesüld. Kooli põhimäärus laieneb ja kool hakkab sügisest vastu võtma lapsi, kes õpivad lihtsustatud õppekava järgi.

Vastuvõtudokumendid tuleb esitada Suur–Mere aadressil ja kool koos lapsevanemaga otsustab, millises koolimajas laps õppima hakkab.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments