Kultuurkapital otsib maakondlikku eksprertgruppi uusi liikmeid

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kultuurkapital kutsub organisatsioone ja ühendusi esitama kandidaate kultuurkapitali maakondlikku ekspertgruppi.

Kultuurkapitali Läänemaa ekspertgrupi  kontaktisik Marju Viitmaa selgitas, et ekspertgrupi koosseis vahetub iga kahe aasta järel ja üks inimene tohib sinna kuuluda kuni neli aastat järjest. Tänavu täitub Viitmaa sõnul neli aastat kahel senisel eksptergrupi liikmel.

Kuigi kandidaaViitmaa sõnul on soovitav, et osa ekspertgrupi liikmetest jätkaks ka grupi uues koosseisus, sest siis säilib järjepidevus. „Ka kultuurkapitali nõukogu on järjepidvusega arvestanud, sest väga raske on hakata raha jagama kui kõik viis liiget on uued,” ütles Viitmaa.

Kultuurkapitali maakondliku ekspertgrupi ülesanne on esitatatud taotluste alusel ja omal algatusel Kultuurikapitali nõukogu poolt maakonna kultuurivaldkondadele eraldatud raha jaotaminel.

Marju Viitmaa sõnul jälgib kultruukapitali nõukogu ekspretgrupi koosseisu kinnitades, et kaetud oleksid eri  valdkonnad — muusika, rahvakultuur, kirjandus, sport jms. „Pole mõeldav, et kõik viis liiget oleksid muusikud,” ütles Viitmaa. Ta lisas, et eriti hea on, kui eksprtgruppi kuuluksid universaalsed inimesed, kes tegelevad mitme alaga või on kursis kogu maakonna kultuurieluga.

Kandidaate saavad esitada kultuuri- ja spordiorganisatsiooni ja ühendused, kuid mitte omavalitsused ja riigiasutused.

Eesti kultuurkapital ootab ettepanekuid kandidaatide kohta 11. aprilliks.

 

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
sorts
9 aastat tagasi

ma pakun iseennast ,kodanikualgatuse korras.
olen olnud aktiivne sportlane, tean kahte luuletust, mängin 7 pilli, oskan lugeda ja mingil määral ka kirjutada.

valimindmees,vali mind kultuurkapital