Politsei hoiatab petturite eest

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Politseile on Pärnus teatatud ligi paarikümnest juhtumist, kus eakatele inimestele on helistatud ja teada antud, et nende lähedane on väljaspool Eestit liiklusõnnetuse põhjustanud ja pakutakse raha eest olukorra lahendamist.

Helistaja on pakkunud võimalust ametliku uurimiseta kokkuleppele jõuda ja teatud summa eest olukord ilma karistuseta lahendada. Kõned on olnud venekeelsed ja helistatakse ka vene keelt kõnelevatele eakatele inimestele.

Politsei on alustanud kriminaalmenetlust kelmust käsitleva paragrahvi alusel.

Politsei pressiesindaja Kaja Kukk soovitab sellisest petuskeemi kasutamisest kohe politseile teada anda ja mitte mingil juhul raha maksta. „Palume eakaid sugulasi ja tuttavaid sellisest levivast pettusest teavitada ja neid hoiatada. Kindlasti palume sellest rääkida ka lähikonnas elavatele eakatele vene keelt kõnelevatele inimestele, sest praegu tundub, et nemad on peamine sihtgrupp,” ütles Kukk.

 

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
lugeja
9 aastat tagasi

see on vana nali,seda on ju aastaid tagasi kasutatud juba.sinisilmseid ju leidub.