Väinamere hoiuala maismaaosa, Mõisaküla panga, puiskarjamaa, Pullapää panga ja Österby hoiuala ning Heinlaiu, Kadakalaiu ja Suuremõisa merikotka püsielupaiga kaitsekorralduskava koostamise avalikkuse kaasamiskoosolek

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Keskkonnaamet on algatanud eelpoolnimetatud hoiualade ja püsielupaikade kaitsekorralduskava koostamise perioodiks 2014–2023. Kaitsekorralduskava on alusdokument kaitsekorralduslike tööde planeerimiseks, elluviimiseks ja rahastamiseks. Kaitsekorralduskavaga kirjeldatakse ala eesmärgiks olevad loodusväärtused, nende mõjutegurid ja kaitsemeetmed, seatakse eesmärgid väärtuste kaitseks ja määratakse oodatavad tulemused kaitsekorraldusperioodi lõpuks ning koostatakse täpsem põhiväärtuste säilimisele, taastamisele ja tutvustamisele suunatud looduskaitseliste tegevuste kava. Kaitsekorralduskava koostaja on Pärandkoosluste Kaitse Ühing.

Kaitsekorralduskava koostamise raames toimub esimene avalikkuse kaasamiskoosolek, kus tutvustatakse kava koostamise protsessi, ajakava ja ala väärtusi, 4. aprillil kell 11 Keskkonnaameti Haapsalu kontoris (Kiltsi tee 10).

Koosolekul oodatakse osalejate ettepanekuid kaitsekorralduslike tegevuste kohta. Kohale on oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud, ettevõtjad, kohalike omavalitsuste esindajad ja teised asjast huvitatud.

Info: Pärandkoosluste Kaitse Ühing, Toomas Kukk, tel 518 9420, tomkukk@gmail.com; Peedu Saar, tel 553 4041, a30258@ut.ee või Keskkonnaamet, Elle Puurmann, tel 472 9430, 517 4811, elle.puurmann@keskkonnaamet.ee.

Tööd rahastatakse „Riikliku struktuurivahendite kasutamise strateegia 2007–2013” ja sellest tuleneva „Elukeskkonna arendamise rakenduskava” prioriteetse suuna „Säästva keskkonnakasutuse infrastruktuuride ja tugisüsteemide arendamine” meetme „Looduse mitmekesisuse säilitamine” programmi „Kaitsekorralduskavade ja liikide tegevuskavade koostamine looduse mitmekesisuse säilitamiseks” alusel Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments