Väljaspool maakonda töötab u 3000 Läänemaa elanikku

Madiken

madiken@le.ee

Lääne maakonnas elab 24 140 inimest, kellest alla poole — 10 185 on hõivatud tööga. Umbes kümnest tuhandest töötavast läänlasest 2905 töötavad väljaspool oma maakonda.

Statistikaamet avaldas käesoleval nädalal 2011. aasta rahvaloenduse tulemused rahvastiku majandusliku aktiivsuse, elatusallikate ja töörände kohta.

Tallinnas käib tööl 700 läänlast, Soomes 487. Kui Tallinnas tööl käijatest suurim hulk on haridustasemelt kõrgharitud (275 inimest), siis Soomes käijate hulgas on levinuim keskharidus kutsega (187 inimest).

Väljaspool kodumaakonda töötajad on suures enamuses mehed — näiteks 487 Soomes töötajast 427 on mehed. Naised on paiksemad, 5220 töötavast Läänemaa naisest 4427 teevad tööd siin samas.

Läänemaa naisi ja mehi eristab ka see, et tippspetsialistide hulgas on tunduvalt enam naisi kui mehi (1023 naist ja 309 meest). Mehi on aga naistest tunduvalt rohkem oskus- ja käsitööliste hulgas (1410 meest ja 292 naist).

Maakonnasiseselt töötab Haapsalu linnas tuhatkond mujal Läänemaal elavat inimest ning Haapsallasi käib mujal Läänemaal tööl 576.

Ülejäänud läänlased (nagu ülal mainitud, töötab alla poole läänlastest) on kas töötud, lapsed, üliõpilased, pensionärid, töövõimetus- või muul pensionil inimesed, kodused vms. Ka terves Eestis kokku on majanduslikult mitteaktiivseid inimesi enam, kui majanduslikult aktiivseid inimesi.

Kõik kuni 14aastased lapsed on üsna loomulikult teiste isikute või asutuste ülalpidamisel, kuid ka 15 kuni 30aastaste hulgast on suurim hulk läänlasi jätkuvalt teiste isikute ülalpidamisel.

Pensionäre on Läänemaal 6222, neist 834 on töövõimetuspensionil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Arsen
9 aastat tagasi

The abtiliy to think like that is always a joy to behold