Kristiina Seiton võitis Eesti lauatennise meistrivõistlustel hõbeda

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kristiina Seiton ja Kristina Ševtsova. Foto: erakogu
Kristiina Seiton ja Kristina Ševtsova. Foto: erakogu

Läänemaa esimese medali lauatennise Eesti täiskasvanute meistrivõistlustel sel sajandil võitis Kristiina Seiton paarismängus Kristina Ševtsovaga.

Laupäeval ja pühapäeval Tallinnas peetud Eesti lauatennise meistrivõistlustel osales neli läänlast. Naispaarimängus tuli hõbedale Kristiina Seiton.

Üksikmängus jõudsid 16 parema hulka nii Kristiina Seiton kui ka 14-aastane Toomas Vestli, kuid kahjuks enamaks seekord jaksu polnud.

Segapaarismängus Kristiina Seiton ja Aaro Õismets esimese mängu võitsid, kuid siis tuli vastu võtta kaotus hilisematelt pronksivõitjatelt Toomas Libene – Olesja Ketško.

Meeste paarismängus said Vestli–Õismets avaringis kokku Narva paariga Artjom Hiisku –Vladimir Petrov (võitsid pronksi) ning kaotasid 1:3.

Üllatasid aga naispaarismängus Kristiina Seiton – Kristina Ševtsova (LTK Kalev), kes veerandfinaalis alistasid ilmsed favoriidid Valeria Petrova – Olesja Ketško (Narva PSK) 3:1, poolfinaalis aga 3:0 Tatjana Tšistjakova – Karmen Kozma (Aseri SK). Kaotus tuli vastu võtta alles finaalis tasavägises mängus paarilt Kätlin Latt – Marina Sirel.

Seega Läänemaa spordikooli kasvandikule Kristiina Seitonile esimene medal täiskasvanute Eesti MV-lt. Oma partneri Kristina Ševtsova alistas Kristiina hiljuti Eesti üliõpilaste MV finaalis 3:1. Mõlemad osalevad juulis Kaasanis peetaval universiaadil Eesti võistkonnas.

Esimene medal lauatennises toodi Haapsallu 1926. aastal, kui Erika Pärnpuu võitis Eesti esimestel meistrivõistlustel üksikmängus hõbemedali (sama karva medal ka 1927 üksik- ning kuld segapaarismängus).

Heikki Sool

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments