Ettevõtlusprogramm Entrum kutsub Läänemaa noori liituma

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Läänemaa üldhariduskoolide 9.–12. klasside ja kutsekoolide õpilased võiksid juba praegu paika panna oma järgmise õppeaasta osavõtuplaanid Entrumi ettevõtlusprogrammis, sest huvi programmi vastu on suur ning õppekohtade arv piiratud.

Entrum on Eesti Energia algatatud ja koostöös majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga ellu viidav üleriigiline noorte ettevõtlikkuse arendamise programm. Järgmisel hooajal osaleb programmis 600 noort Harjumaalt, Läänemaalt, Raplamaalt ja Järvamaalt. Entrumi inkubatsiooni- ja koolitusprogrammi on noortelt oodata üle 200 ettevõtliku idee.

Põhja-Eesti 2013–2014 hooaja võimalusi tutvustas Entrum esimesena Läänemaa noortele infomessil “Oma Rada”. Entrumi Põhja-Eesti 2013–2014 hooaeg stardib ametlikult septembris.

“Ei ole oluline, kas sul on praegu ideid või mitte,” ütles SA Entrum tegevjuhi Darja Saar. “Peamine on, et sul oleks soovi täiega elada, tegeleda tulevikus pühendunult just sellega, mis sind tõesti köidab, panna proovile kogu oma energia ja unistused ning olla valmis põnevateks kohtumisteks, uuteks kontaktideks ja kogemusteks, mis viivad sind elus edasi.”

SA Entrum on Saare sõnul orienteeritud just maakondades elavates noortes ettevõtliku hoiaku kujundamisele ning selle realiseerimiseks vajalike teadmiste ja oskuste õpetamisele ja nende integreerimisse ettevõtjate keskkonda. “Sellega tahame anda kodumaale juurde ettevõtlikke noori, kes viiksid Eesti ühiskonda ja majandust edasi ka rahvusvaheliselt. Seetõttu tahame varakult need võimalused noortele nähtavaks ja kättesaadavaks muuta, mis on ka Läänemaa infomessil osalemise põhjuseks,” selgitas Saar.

Läänemaa arenduskeskuse esindaja ja Entrumi Läänemaa maakondlik koordinaator Cynne Põldäär ütles, et läänlastel on väga väga hea meel, et Entrum Läänemaale jõuab, sest see programm on parim, mida ettevõtlikkuse vallas Eesti noortele praegu pakutakse.

“Kuna noorte ettevõtlikkuse ja ettevõtluse teema on üks Läänemaa prioriteete, siis võtame Entrumist maksimumi ning kindlasti anname omalt poolt ka palju vastu,” ütles Põldäär. “Hea meel on sellest, et Läänemaa noored saavad programmi raames koostööd teha teiste maakondade noortega ning oma heade ideedega vabariigi tasemele silma paista.”

Entrum on kaheaastase tegutsemise jooksul arendanud ettevõtlust rohkem kui tuhandes noores. Ida-Virumaa ja Lõuna-Eesti noored on programmi raames ellu toonud 346 sotsiaalse ettevõtluse, tehnoloogia, öko- ja loomemajanduse valdkonna projekti, millest mitmed tegutsevad tänaseni.

Programm Entrum pärjati majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi konkursil 2011. aasta parimaks ettevõtluse edendajaks, Rootsi Äriauhinna 2011 konkursil parimaks sotsiaalselt vastutustundliku ettevõtluse algatuseks ja Eesti mittetulundusühingute ja sihtasutuste liit 2011. aasta konkursil parimaks kodanikuühiskonna ärisektori algatuseks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments